Oranje dames, Tilburg Trappers, Oranje mannen en Tampa Bay


Tilburg Trappers staat met 2-0 achter in de serie tegen Herne. Kunnen zij zich nog herpakken en doorstoten naar de finale? Of is Herner EV deze play-offs te sterk?

Trappers Herner EV
Foto: Arie Leeuwesteijn

Graeme: Trappers kan drie wedstrijden achter elkaar winnen, dat hebben ze genoeg laten zien. Ik heb beide wedstrijden gezien tegen Herne en Tilburg Trappers was in beide wedstrijden beter en had die beide moeten winnen. Bijna alle tegengoals kwamen voort uit Tilburgse fouten. Even gechargeerd; Herner kan geen eigen aanval opzetten, alleen uit fouten counteren. Trappers had in Herne moeten winnen gezien het spelbeeld, dan had het gewoon 1-1 gestaan. Helaas staat het dan 2-0 en dat is een flinke achterstand. Ik verwacht dat ze vanavond game 3 winnen, als ze uit de penaltybox blijven en niet te veel fouten maken. Als ze vanavond winnen en ze donderdag winnen, wat ze in Herne kunnen, dan staat het ‘gewoon’ 2-2. Tilburg moet het per wedstrijd bekijken, dan is alles nog mogelijk. Daarbij moet ik toegeven dat Herne écht een knappe prestatie neerzet. Ondanks dat ze niet beter zijn, zijn ze gewoon veel efficiënter en winnen ze wedstrijden die ze eigenlijk niet hadden mogen winnen. Ze hebben ook Peiting (kampioen Oberliga Süd en de nummer één geplaatst) na drie wedstrijden naar huis gestuurd, dat kan zomaar met Tilburg Trappers ook gebeuren.

Cor: Ik ben bang van niet. Net teveel blessures op het moment en ‘de schwung’ is er niet. Als het vanavond tegenzit en Bjorn Linda keept weer een wereldpartij, kunnen ze in Tilburg al de zomerstop in.

Trappers Herner EV

Cindy: Ik denk dat het finito is. Grove fouten blijven maken in de play-offs is gewoon not done. Dan lig je er (terecht) uit. Natuurlijk hoop ik als Trappers-fan dat er een wonder gebeurt. We zullen het zien vanavond, maar ik vrees het ergste.

Ed: Trappers verliest op een klote moment twee duels in de play-offs, namelijk in één serie. En dan ook nog de eerste twee. Verdelen ze die nederlagen over de serie met Selb en nu tegen Herne, dan kraait er geen haan naar. Ik denk dat Tilburg zeker in staat is om drie duels te winnen. Maar laten we eerst maar eens met het begin beginnen; vanavond winnen in eigen huis. En dat wordt al lastig zat, want Herner EV (we hadden er al voor gewaarschuwd) is een ploeg die erin gelooft. Zeker na de zege op Peiting is het heilige vuur daar aangewakkerd. Mocht er een houtkachel in de buurt aan staan; ik steek mijn hand er niet blind in voor Trappers, maar verwacht wel dat ze vanavond op 2-1 komen.

Previous Mike Verschuren van Den Haag naar Geleen
Next Martens en Moors nieuwe bondscoaches Nederland U18 Dames