Oranje dames, Tilburg Trappers, Oranje mannen en Tampa Bay


Na het succes van de Oranje Dames kunnen we ons gaan richten op het WK van de Oranje mannen. Wat zijn jullie verwachtingen voor dit jaar?

Oranje Ijshockey Heren
Foto: Barend Hoogteijling

Ed: Vraag mij dat na de play-offs van Tilburg Trappers nog maar eens. En daar zit eigenlijk mijn antwoord al in opgesloten: gaan we met of zonder Trappers naar Estland. Ik denk dat de coaches (of de bond) een heldere keuze moet(en) maken voor de komende jaren, waarin je naar een stabiel Oranje gaat werken. Nederland is zo ontzettend afhankelijk is van Trappers, dat is verre van ok in mijn ogen. Natuurlijk wil je met het sterkst mogelijke team spelen, maar ook vanuit Trappers is niet iedereen present straks door afzeggingen van een aantal van hen. Het moet ook weer een echte eer worden om voor je land uit te komen en dat is het de laatste jaren (zo komt het over) totaal niet meer. Er zijn ook BeNe League spelers die zich niet meer beschikbaar stellen. Enerzijds om privé redenen (wederom een periode weg van het gezin), anderzijds hebben er een aantal geen zin om een volle voorbereiding in te gaan om vervolgens last-minute door Trappers vervangen te worden. Ik denk dat het bij de mannen vooral aankomt op consistentie op prestaties en selectiebeleid. Zonder Trappers is IIA het basisniveau, met Trappers IB. Lijkt me vrij frustrerend om op deze manier als coach te werken. Om maar te zwijgen van spelers. Belangrijk is dat je een helder perspectief biedt vanuit het beleid en een koers bepaalt waar je heen wilt. Iedere keer met argusogen kijken en ‘hopen dat Trappers niet ver komt’ is niet wenselijk. Zo kom je er simpelweg gewoon niet op de lange termijn.

Graeme: Het lijkt voor de buitenwacht op, dat er wat aan de hand is binnen ‘Oranje Mannen’. Spelers hebben aangegeven niet mee te willen doen, dan kan je spreken van een redelijk serieus probleem. Daarbij kan het zijn dat de hofleverancier (als ze alsnog de serie tegen Herne weten te winnen en de finale halen) geen enkele speler kan leveren. Ik verwacht handhaving wanneer ‘Trappers’ mee doet, zonder de Tilburgers wordt het erg pittig om niet te degraderen.

Oranje IJshockey
De Nederlandse mannen die vorig seizoen het goud pakte in Division IIA (Foto: Thijs de Witte)

Cor: Kort en bondig, nee. Veel spelers hebben al bedankt. En van Tilburg, als ze al op tijd beschikbaar zijn, wil ook niet meer iedereen spelen voor Oranje. Het zou al een topprestatie zijn als we niet degraderen.

Cindy: Hoe krom het ook klinkt: het ligt er puur aan welke spelers van Tilburg Trappers meegaan naar het WK. Daarnaast hebben ze dan niet veel als team kunnen oefenen, waardoor ik vrees dat de samenwerking op het WK niet optimaal gaat zijn. Ik voorspel een plek ergens onderaan.

Previous Mike Verschuren van Den Haag naar Geleen
Next Martens en Moors nieuwe bondscoaches Nederland U18 Dames