Oranje dames, Tilburg Trappers, Oranje mannen en Tampa Bay


De dames Oranje hebben een fantastisch en historisch WK gespeeld. Toch ga ik de lastige vraag stellen: wie vonden jullie de beste speelster?

Oranje dames IJshockey

Cor: Met dank aan de Chinezen, waren de beelden (logisch) niet optimaal via Facebook Live, maar van wat ik heb kunnen zien vond ik de captain Savina Wielenga wel de beste indruk maken. Maar desondanks: een uitstekende team prestatie. Nu hopen dat de bond eens zijn pijlen richt op de dames in plaats van de mannen, want deze groep is hongerig naar meer. De mannen/junioren hebben de afgelopen seizoenen te weinig laten zien terwijl daar de focus op lag. Tijd om de focus te verplaatsen naar de dames.

Cindy: Ik denk niet dat we kunnen spreken van een beste speelster. Dit was duidelijk een teamprestatie. Uitstekende samenwerking heeft hun naar de top gebracht. Wel wil ik daarbij zeggen dat het enorm jammer was dat er geen professionele livebeelden waren vanuit de organisatie. Zo was het allemaal net iets moeilijker om te volgen.

Ed: Het was een absolute teamprestatie! Aanvallend was Savine Wielenga nadrukkelijk aanwezig. Topscorer en point leader van het toernooi; dan kun je spreken van een prima optreden. Defensief stonden Kayleigh Hamers en goalie Nadia Zijlstra heel goed op het ijs. Maar laten we ook Mandy Flink niet vergeten te noemen; zij was MVP op haar persoonlijk ‘belangrijkste toernooi’ voorafgaand aan het WK. Zij versloeg kanker. Mooi gebaar van de vrouwen om niet met nummer 21 te spelen tijdens het WK en het shirt ook mee te nemen op de foto. Tekent de mentaliteit van dit team: samen dingen bereiken!

Graeme: Wat een rotvraag! Ik sluit mij aan bij de antwoorden van Cor, Cindy en Ed. Het is echt een teamprestatie. De gouden plak is behaald door het gehele team maar ook de staf. We moeten de staf niet vergeten wat zij vooraf, tijdens en na de wedstrijd allemaal regelen om de dames zoveel mogelijk te ontzien zodat de dames kunnen focussen op de wedstrijden. Als ik dan één naam per se moet noemen is het Kayleigh Hamers. Ik vind dat zij, ondanks dat zij nog jong is, heel volwassen speelt. Ze staat echt haar ‘mannetje’.

Previous Mike Verschuren van Den Haag naar Geleen
Next Martens en Moors nieuwe bondscoaches Nederland U18 Dames