Oranje dames, Tilburg Trappers, Oranje mannen en Tampa Bay


In de play-off race voor de Stanley Cup heeft Tampa Bay zich nog niet laten gelden: ze staan nu met 3-0 achter in de serie. Is het team na zo’n succesvol seizoen te moe om door te stoten in de play-offs?

Tampa Bay Lightning Face-Off

Cindy: Ik snap er niks van dat het Tampa Bay Lightning ineens niet meer lukt om te winnen. Gewoon nul wedstrijden uit drie gewonnen tegen Columbus Blue Jackets. De eerste game van de serie was het nog wel spannend, maar daarna met 5-1 verliezen is bizar. De situaties van Tampa Bay en Tilburg Trappers doen me een beetje aan elkaar denken. Wie had gedacht dat het ijshockeyseizoen zo verrassend zou worden!

Ed: Ik zet zelden in mijn bracket de winnaar van het reguliere seizoen als winnaar van de Stanley Cup in mijn brackets. Maar de Bolts hadden een seizoen waar geen maat op stond. Alles klopt en men leek er ook klaar voor. De Blue Jackets werden vooraf getipt als gevaarlijke klant en dat blijkt. Het is geen kwestie van té moe, of wat ook. Het zijn allemaal dik- en duurbetaalde profs, die juist in het post-season compleet losgaan. Ik denk dat Tampa Bay vooral een flinke knauw aan het eerste duel heeft overgehouden. 3-0 voor en dan alsnog verliezen. Nee, mijn bracket, maar dat is elk jaar zo, kan de prullenbak alweer in na ronde één.

Afbeeldingsresultaat voor columbus blue jackets tampa bay lightning

Graeme: Soms zorgen de kleinste problemen voor de grootste effecten. Het kan goed zijn dat vanwege de (gedwongen) afwezigen, het gehele team niet het gewenste niveau kan halen. In ijshockey is alles mogelijk, maar ik verwacht niet dat Tampa Bay er nog bovenop komt.

Cor: Te moe niet, die gasten in de NHL zijn allemaal topatleten. Misschien na het record brekend seizoen iets te makkelijk gedacht, zo van ‘dat doen we wel even’. En dan krijg je gewoon de deksel op de neus. Vasilevskiy haalt niet zijn niveau dat hij in het reguliere seizoen haalde. Neem daarbij de blessure van Hedman en de schorsing van Kucherov, dan mis je al een heleboel stabiliteit.

 

Previous Mike Verschuren van Den Haag naar Geleen
Next Martens en Moors nieuwe bondscoaches Nederland U18 Dames