Cold Play Lady Sharks winnen Duitse “Zweite Liga Nord” Beker


foto : Mireille Thirion

Lady Sharks op tweede hoogste Duits niveau

Net als Tilburg Trappers enkele jaren geleden, kozen de verantwoordelijken van Cold Play Sharks ook voor de Duitse competitie. Dit om hun damesteam verder te kunnen laten evolueren.

Het damesteam uit Mechelen speelt al twee jaar in de Duitse tweede klasse; 2. Liga Nord.

Het voorbije weekend werd in Mechelen de tweede editie van het Bekertoernooi om de NRW tweede divisie Noord Beker gespeeld. De Cold Play Lady Sharks bekampten in de eigen ijshal de Duitse teams uit Bergkamen, Grefrath, Hamburg, Bergischer Land en Köln.

foto : Mireill Thirion

Op zaterdag behaalden de Lady Sharks twee mooie zeges tegen Grefrather EC en Hamburg Crocodiles, tegen de dames van Kölner EC werd het een spannende strijd die op een gelijkspel beëindigd werd.

Zondag tegen EC Bergkamen en Bergischer Land werd dan de zegereeks voortgezet en zo kwalificeerden de Belgische Dames zich voor de finale, opnieuw tegen het sterke team uit Keulen.

foto : Kurt Tops

Spannende Finale tegen Kölner EC

Zondagavond om 19u werd de finale gespeeld en de Cold Play Lady Sharks van Captain Femke Bosmans konden het thuisvoordeel benutten. Valerie Jenaer knalde haar Sharks op voorsprong. Even later verdubbelde Lotte De Guchtenaere naar 2-0. De Dames van Kölner EC konden weliswaar de aansluitingstreffer scoren. Echter de sterk presterende Mechelse goalie Nina Van Orshaegen liet zich geen tweede maal verschalken in de Finale. De Lady Sharks behaalden zo een puike 2-1 zege.

Hiermee konden de Cold Play Lady Sharks hun tweede “Duits” seizoen in schoonheid afronden en kijken nu al uit naar de derde Duitse campagne in de tweede hoogste Dames Liga; zeker met komst van promovendus Ratingen Ice Aliens en wie weet, de come-back van het Damesteam van ETC Crimmitschau.

 

 

 

Previous Oranje tevreden maar waakzaam na eerste twee dagen op het WK
Next Preview play-offs: Capitals favoriet, vorm Murray bepalend voor succes Penguins tegen Islanders