4-on-4: Domper Tilburg en Nijmegen, meer minuten Sprong en wie verslaat Tampa Bay?


Nijmegen was een spraakmakende ploeg dit seizoen, zowel op en naast het ijs. Dit jaar hebben ze helaas niet de finale van de BeNe League gehaald. Wel zijn ze sportploeg van het jaar in eigen gemeente geworden, pakten ze de Beker van Nederland en wonnen ze Final Four. Maar… is het seizoen wel geslaagd zonder BeNe-finale en hoe ziet hun toekomst eruit?

Cindy: Hun seizoen is zeker geslaagd. Na zoveel jaren een dubbele titel winnen is geweldig. Daar zijn ze terecht heel trots op. Ook nog de finale halen van de BeNe League was too good to be true, maar dat is helemaal niet erg. Volgend seizoen weer een kans. Ik denk wel dat ze veel aan topgoalie Deniz Mollen te danken hebben. Zolang hij bij de Devils blijft, zie ik een rooskleurige toekomst.

Rik: Een mooi seizoen voor Nijmegen met twee prijzen. De toekomst kan ik niet voorspellen maar met de al aangekondigde versterkingen als Jurryt Smid en Raymond van der Schuit ziet het er wel rooskleurig uit wat mij betreft.

Oscar: Het seizoen van Nijmegen is een succes te noemen en de club heeft sinds 20 jaar weer een dubbele prijs te pakken. Door de beker en landskampioenschap te hebben gewonnen is het een geslaagd seizoen. Ik heb als Face-Off watcher van de club uit Nijmegen gezien dat goalie Deniz Mollen heel belangrijk is geweest.

Ik verwacht voor de toekomst, mits het team samen met nieuwe spelers bij elkaar blijft, dat er volgend seizoen wel de volgende ronde van de BeNe-League play-offs wordt bereikt. Maar volgend seizoen zullen de verwachtingen van de fans uit Nijmegen wel hoog gespannen zijn nu Nijmegen dit seizoen twee prijzen heeft gepakt.

Jonathan: Eigenlijk is het wel mooi als er is een keer niet een club is die alle prijzen wint. Of het nou een Belgisch team is met bekerwinst, landelijk kampioenschap en BeNe-League kampioen, of een Nederlandse. Dus ja, ik denk dat de Devils een geslaagd seizoen hebben gehad. De toekomst van het team: tijd zal het leren. Ik zie dat ze ook komend seizoen weer een hoop sterspelers van andere teams binnenhalen. Jammer, want dat breekt de nivellering in de League op, maar dat is ieders recht denk ik dan. De uitdaging wordt vooral om de nieuwe selectie ook weer te smeden tot een goed team. Hoe hun kansen dan zijn, is natuurlijk afhankelijk van hoe de andere teams in de BeNe er volgend seizoen uit gaan zien. Maar ze zullen in ieder geval wel weer in de top zitten.

Previous Tampa en Buffalo naar Stockholm in november voor dubbele confrontatie
Next Einde seizoen voor Kilian van Gorp (Tilburg Trappers)