Einde seizoen voor Kilian van Gorp (Tilburg Trappers)


Kilian van Gorp Tilburg Trappers
Foto: Brigitte Janssen

Slecht nieuws voor Tilburg Trappers verdediger Kilian van Gorp. In het met 6-1 gewonnen duel tegen EV Lindau Islanders van afgelopen dinsdag liep de 24-jarige geboren Udenhouter een flinke blessure op, waarmee het seizoen op abrupte wijze ten einde is gekomen.

LANG HERSTEL

Van Gorp moest in de tweede periode van het ijs af, nadat hij hard (en ongelukkig) in aanraking was gekomen met één van de Duitsers. Het herstel van de blessure neemt minimaal vijf tot zes weken in beslag, waardoor het seizoen bij Trappers ten einde is voor de verdediger. Het is ook uitgesloten dat hij op tijd fit zal zijn, om het WK Division IB van Oranje in Estland te halen.

Kilian van Gorp Tilburg Trappers
Foto: Arie Leeuwesteijn

Sowieso is het toevoegen van de Trappers een flinke uitdaging voor Oranje-bondscoach Doug Mason. Mocht Tilburg een vierde duel moeten spelen in de finale om de Oberliga-titel, vooropgesteld dat de Tilburgers deze eerst nog moeten halen, staat dat vierde duel op 28 april gepland. Op diezelfde datum speelt Nederland haar eerste duel op het WK tegen Polen in Talinn.

Van Gorp was bezig aan een lekker seizoen; hij was goed voor drie goals en dertig assists in 48 wedstrijden en is daarmee een belangrijke schakel in het team van Bo Subr.

Previous 4-on-4: Domper Tilburg en Nijmegen, meer minuten Sprong en wie verslaat Tampa Bay?
Next Het gogme van Heerenveen tegen de strijdlust van Herentals