Luik Bulldogs wint in overtime van Den Haag na sensationeel duel

Luik Bulldogs CAIROX HIJS Hokij

Vuurwerk werd verwacht. Vuurwerk werd het. Al direct in het eerste duel lieten Luik Bulldogs en CAIROX HIJS Hokij zien aan het publiek dat de hooggespannen verwachtingen niet voor niets waren. In een sensationele wedstrijd zegevierden de Bulldogs met 5-4 in overttime en pakte een 1-0 voorsprong in de serie.

EVENWICHT

HIJS startte het best aan het duel, al waren er wat kansjes over een weer. Na ruim zeven minuten spelen zorgde Jurryt Smid voor de 0-1 voorsprong van Den Haag, die op dat moment niet onverdiend was te noemen. Lang kon het de voorsprong niet koesteren; drie minuten later bediende captain Jordan Paulus zijn makker Akim Ramoul, die de gelijkmaker binnen werkte. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en zowel Verhulst als Hrelja hielden hun goal schoon. Met 1-1 werd de eerste pauze bereikt.

HEER EN MEESTER

In het middenstuk trok Luik alle registers open en dat had al vroeg effect. Nicholas Rivait zette Bulldogs op 2-1, dit keer was Ramoul de aangever. 90 tellen later pakte de thuisploeg een marge van twee. Met een man meer op het ijs -Verschuren zat op de strafbank- werkte Bryan Henry de 3-1 binnen. De Walen lieten niet los en was de bovenliggende partij en leek zelfs op 4-1 te komen, maar de treffer van Alexandre Bremer werd afgekeurd.

Na de tweede dweil werd de 4-1 opnieuw op het bord gezet en deze maal was het wel écht raak; Akim Ramoul pakte zijn tweede goal van de  avond mee op aangeven van Bryan Henry. Juist op het moment dat je dacht dat het ‘game over’ was, rechtten de mannen van Eimers de rug. Elf seconden na het gejuich van de Luikse supporters, zette Raymond van der Schuit de 4-2 al op het bord. Het was het sein voor HIJS om de achtervolging in te zetten. Op de power play kwam Den Haag terug naar 4-3 en opnieuw Van der Schuit was het goudhaantje om af te drukken. Een marge van één, met dik tien minuten op de klok. De regerend kampioen zette nogmaals aan en kreeg loon naar werken; Levi Boer zette beide ploegen weer op evenwicht door in de 57e minuut de gelijkmaker te noteren. De bezoekers gingen voor de zege, maar die kwam er niet. Dus moest overtime de winnaar aan gaan wijzen.

BREMER

HIJS kwam ook in de extra tijd prima voor de dag, maar was op zijn hoede voor de Luikse aanvallen. Op het moment dat alles en iedereen zich in het Médiacité opmaakte voor penalty shots, trok Luik aan het langste eind. Yoran de Smet bediende Alexandre Bremer; de lange aanvaller verschalkte Hrelja voor een vijfde en laatste maal en verzekerde zijn team daarmee van een 1-0 voorsprong in de serie.

Een waar spektakel in Luik, dat vanmiddag al een vervolg krijgt. Om 17:00 uur ontvangt Den Haag de Belgen op De Uithof voor opnieuw een sensationeel play-off duel.