Central Division vol spanning in strijd om de titel en de wildcards


Face-Off IJshockey NHL

Met nog dertien tot vijftien wedstrijden te spelen wordt het spannend in de strijd om de NHL Central Division titel. Nog drie ploegen zijn daar voor in de race in de huidige divisie stand gaat Winnipeg, Nashville en St. Louis voor. De powerranking laat echter zien waarom het zo spannend is. Let hierbij vooral op de laatste 10 wedstrijden. Dallas en Minnesota staan nu op de wildcard plekken van de Western Conference.

1 Minnesota Wild (33-28-8 L10 6-2-2)

Zaterdag 2 maart Minnesota Wild @ Calgary Flames 4-2
Ryan Suter was met een goal en assist één van de drijvende krachten in deze wedstrijd. De andere was goalie Devan Dubnyk hij pakte 35 van de 37 schoten en werd hierbij gesteund door zijn aanvallers en pakte zo een belangrijke overwinning in de strijd om een play-off ticket.

Zondag 3 maart Nashville Predators @ Minnesota Wild 3-2 (SO)
Alex Stalock starte in de goal voor Minnesota hij wist 41 schoten te keren gedurende de wedstrijd. Uiteindelijk moest hij in de shootout capituleren. Erik Fehr en Jason Zucker hadden het net gevonden in de reguliere speeltijd.

Dinsdag 5 maart Minnesota Wild @ Nashville Predators 4-5(SO)
Kevin Fiala scoorde twee goals voor Minnesota tegen zijn voormalig werkgever. Zijn tweede goal was tevens goed voor een punt in de race voor een play-off plek.

Donderdag 7 maart Minnesota Wild @ Tampa Bay Lightning 3-0                                                                               Jason Zucker was goed voor een hattrick tegen het beste team van de NHL. Goaltender Devan Dubnyk gaf deze hattrick nog meer glans door alle 25 schoten op zijn doel er uit te houden. Hiermee pakte hij zijn tweede shutout van het seizoen.

Vrijdag 8 maart Minnesota Wild @ Florida Panthers 2-6                                                                                       Drie tegen goals in de eerste periode en ook nog met 4-0 achterstand was het in de tweede periode voor Minnesota niet meer te overbruggen. J.T. Brown en Marcus Foligno wisten nog wel te scoren.

2 St. Louis Blues (36-25-6 L10 6-3-1)

Zaterdag 2 maart Dallas Stars @ St. Louis Blues 4-1                                                                                         Alex Pietrangelo scoorde de aansluitings treffer maar er was geen kruid opgewassen tegen Dallas in deze wedstrijd.

Woensdag 6 maart St. Louis Blues @ Anaheim Ducks 5-4                                                                                       In de laatste 64 seconden van de wedstrijd een achterstand ongedaan maken en de ook nog weten te winnen dat kan in ijshockey. St. Louis wist in een tijdsbestek van 12 seconden twee keer te scoren en zo eem 4-3 achterstand om te buigen naar een 5-4 voorsprong. De winnende kwam van de stick van Alex Pietrangelo op aangeven van Brayden Schenn. Hiernaast was Brayden Schenn ook de maker van de eerste goal. Robert Thomas was goed voor twee goals.

Donderdag 7 maart St. Louis Blues @ LA Kings 4-0                                                                                           Vladimir Tarasenko was met een goal en assist na goalie Jake Allen man van de wedstrijd. De goalie was goed voor 28 reddingen om zo een shutout te pakken. De negentiende van zijn carrière.

3 Colorado Avalanche (29-27-12 L10 6-3-1)

Zondag 3 maart Colorado Avalanche @ Anaheim Ducks 1-2                                                                                       Na een goede reeks van Colorado lijken ze nu weer de aansluiting te verliezen met maar drie punten uit de laatste vier wedstrijden. Anaheim was te sterk vandaag. Vooral de powerplay liet het afweten. Eén goal uit zes mogelijkheden. Ian Cole mocht het ijs verlaten met een gamemisconduct aan het begin van de tweede periode. De straf werd gegeven voor een overtreding met de knie.

Dinsdag 5 maart Detroit Red Wings @ Colorado Avalanche 3-4(OT)
Drie keer moest Colorado een achterstand weg werken. De laatste was 88 seconden voor het einde van de reguliere speeltijd. Het was Tyson Barrie die het net vond met een slap shot. In de verlenging bediende Mikko Rantanen ploeggenoot Nathan Mackinnon op maat en hij wist de game winner binnen te schieten.

Donderdag 7 maart Colorado Avalanche @ Dallas Stars 0-4                                                                                 31 schoten op het doel van Dallas en er niets voor terug krijgen. Dat was het verhaal voor Colorado in deze wedstrijd.

4 Dallas Stars (35-27-5 L10 6-4-0)                                                                                     Zaterdag 2 maart Dallas Stars @ St. Louis Blues 4-1                                                                                         De verwachting was dat Jamie Benn vier weken uitgeschakeld zou zijn. Mooi niet, na twee gemiste wedstrijden stond hij weer op het ijs en hoe! Een hattrick was zijn deel en Johan Klingberg scoorde een goal en twee assists.

Dinsdag 5 maart New York Rangers @ Dallas Stars 0-1                                                                                         Verdediger Johan Klingberg was met zijn negende seizoenstreffer de matchwinner. Goalie Ben Bishop was goed voor 28 reddingen en pakte hiermee zijn vierde shutout van het seizoen.

Donderdag 7 maart Colorado Avalanche @ Dallas Stars 0-4                                                                                     Een hattrick en een een shutout twee ingrediënten voor ruime overwinning voor Dallas. Alexander Radulov scoorde zijn eerste NHL hattrick. Goalie Ben Bishop was goed voor 31 reddingen voor een tweede shutout op rij.

5 Nashville Predators (39-25-5 L10 6-4-0)

Zondag 3 maart Nashville Predators @ Minnesota Wild 3-2 (SO)                                                                               Na 43 schoten stonden er na verlenging twee goals op het bord, gelijk als Minnesota. Nick Bonino en Filip Forsberg waren de makers van de goals. In de shootout schoten Ryan Ellis en Ryan Johansen Nashville naar de overwinning.

Dinsdag 5 maart Minnesota Wild @ Nashville Predators 4-5(SO)                                                                               Voormalig Nashville speler Kevin Fiala zorgde twee en halve minuut voor het einde van de wedstrijd voor de gelijkmaker. In het toestand van de reguliere speeltijd en verlenging werd niet meer gescoord. In de shootout wist Nashville alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken dankzij Ryan Johansen.

6 Chicago Blackhawks (28-30-9 L10 5-5-0)

Zaterdag 2 maart Chicago Blackhawks @ LA Kings 3-6                                                                                         Het overkomt je niet snel, maar het lukte Chicago om binnen vijf minuten twee powerplay goals tegen te krijgen. Na een kwartier stond het zelfs al 3-0. Kort voor het einde van de periode wist Chicago via Brendan Perlini iets terug te doen. Twee minuten in de tweede periode scoorde hij weer. Enkele minuten later was de comeback een feit Connor Murphy tekende voor de gelijkmaker. Zo sterk dat Chicago terug kwam van een drie goal achterstand zo makkelijk kwamen ze ook weer achter met drie goals.

Zondag 3 maart Chicago Blackhawks @ San Jose Sharks 2-5
Twee goals, één van Dylan Strome en één van Erik Gustafsson waren niet voldoende om van San Jose te winnen. Zij wisten vijf keer het net te vinden.

Donderdag 7 maart Buffalo Sabres @ Chicago Blackhawks 4-5 (SO) Twee goals van Artem Anisimov en twee assists van Jonathan Toews brachten Chicago eerst op voorsprong en later in de wedstrijd op gelijke hoogte. In de verlenging viel geen beslissing. In de shootout waren Jonathan Toews, Patrick Kane en Alex DeBrincat succesvol voor Chicago.

7 Winnipeg Jets (40-23-4 L10 4-5-1)                                                                                       Zondag 3 maart Winnipeg Jets @ Columbus Blue Jackets 5-2
Vier goals van Blake Wheeler en de eerste van het seizoen van Sami Niku was voor Winnipeg ruimschoots voldoende om van Columbus te winnen. Er was tevens een heldenrol voor goalie Connor Hellenbuyck weg gelegd. Hij was goed voor 40 reddingen.

Dinsdag 5 maart Winnipeg Jets @ Tampa Bay Lightning 2-5                                                                                     Ook Winnipeg kan het ontketende Tampa Bay niet van een overwinning af houden. Blake Wheeler en Jakub Trouba wisten het net te vinden maar Anaheim combineerde naar vijf goals.

Vrijdag 8 maart Winnipeg Jets @ Carolina Hurricanes 8-1                                                                                     Een achtklapper voor Winnipeg. Zeven verschillende goal scorers alleen Andrew Copp scoorde twee keer. Nicolai Ehlers was goed voor een goal en twee assists. Laurent Brossoit was goed voor 28 reddingen.

Top drie spelers van de week:

1 Vladimir Tarasenko St. Louis Blues
Scoorde zijn 35e game winner en komt hiermee op de vierde plaats in de St. Louis blues geschiedenis

2 Alexander Radulov Dallas Stars
Eerste NHL hattrick

3 Blake Wheeler Winnipeg Jets
Vijf doelpunten waarvan vier in één wedstrijd

Previous Bremerhaven staat op uit de dood, Berlijn wint en is door naar de laatste acht
Next Luik Bulldogs wint in overtime van Den Haag na sensationeel duel