Bremerhaven staat op uit de dood, Berlijn wint en is door naar de laatste acht


Face-Off IJshockey DEL

Pinguins Bremerhaven verloor thuis de eerste play-off wedstrijd met 1-3 en stond in deze wedstrijd op bezoek in Nürnberg na 44 minuten met 3-0 achter. Toch wisten ze de wedstrijd nog te winnen na twee verlengingen. Berlijn had de eerste wedstrijd in overtime al gewonnen op bezoek in Straubing en in eigen huis werd de plek in de play-offs veiliggesteld met een degelijke 4-2 overwinning. Cor Machielsen keek de volle 99 minuten en 14 seconden mee bij Bremerhaven en brengt jullie weer up-to-date.

Thomas Sabo Ice Tigers – Pinguins Bremerhaven 3-4 (2OT)

De mannen uit Nürnberg zullen zich nog wel eens achter de oren krabben. Na de uitoverwinning en een 3-0 voorsprong zestien minuten voor tijd, stonden ze met anderhalf been al in de play-offs. Bremerhaven rechtte echter de rug en kwam ijzersterk terug.

Domme straffen

In de eerste periode pakte Bremerhaven al snel twee penalties achter elkaar, wat resulteerde in twee powerplay goals tegen in een tijdsbestek van veertig seconden. De 1-0 kwam via Leo Pföderl tot stand en voor de 2-0 was Chris Brown verantwoordelijk. In de tweede periode hielden beide goalies stand. De beslissing viel dus in de laatste twintig minuten. Toen de 3-0 op het bord kwam te staan, na de goal van Brandon Segal in de 44e minuut, leek het gedaan met Bremerhaven. Binnen dertig seconden prikte zij echter twee goals binnen via Brock Hooton en Justin Feser. Negen minuten voor tijd viel zelfs de gelijkmaker door Will Weber.

foto: ISPFD-Nbg

Meeste kansen

De Pinguins hadden in het slot het beste van het spel. In de derde periode en overtime was er een kansenverhouding van 18 tegen 41. Het zou echter tot de 99e minuut duren voordat Maxime Fortunus met een vlammend schot toesloeg. Dankzij zij goal werd een derde beslissingswedstrijd afgedwongen.

Eisbären Berlin – Straubing Tigers 4-2

Na in de verlenging de eerste wedstrijd op bezoek in Straubing gepakt te hebben, lieten de Eisbären in Berlijn zien dat ze dit keer niet in de overtime modus wilden geraken. Binnen anderhalve minuut scoorde Marcel Noebels al de 1-0. Twee minuten voor het einde van de eerste periode was het Jamie MacQueen met de 2-0.

In de tweede periode scoorde beide teams een keer. Sandro Schonberger tekende voor de 2-1, maar Andre Rankel zette de thuisclub weer op twee goals verschil.

foto: city-press

Tigers geven gas in de laatste periode

Met een schoten verhouding in de laatste periode van dertien tegen negentien probeerde Straubing nog wat terug te doen. In de vijftigste minuut viel echter de vierde goal voor Berlijn door James Sheppard waardoor het al heel moeilijk werd voor de Tigers. In de 53e minuut scoorde Straubing weer via Stephan Daschner, maar verder kwam men niet en dat betekende het einde voor Straubing. Berlijn mag zich dus gaan opmaken voor de kwartfinale van de play-offs.

Previous Luik en Den Haag strijden om felbegeerde halve finale plaats
Next Central Division vol spanning in strijd om de titel en de wildcards