Herentals gedecideerd langs dapper strijdend Leuven


ERA Renomar HYC Herentals Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

ERA Renomar HYC Herentals was op voorhand beducht voor de mannen van Chiefs Leuven. De Pietermannen hebben dit seizoen laten zien goed mee te kunnen doen met de ‘grote’ ploegen en lichtte een aantal van hen zelfs pootje. De bezoekers deden gisteren bijna opnieuw van zich spreken, maar het was Herentals dat aan het langste eind trok.

SNELLE GOAL

Het duel was nog maar amper in gang gezet of de 1-0 voorsprong stond al op het bord voor de thuisploeg. Na 40 seconden had Leuven de eerste straf te pakken voor een too many men call. Preston Shupe haalde in de overtal situatie hard uit, Malinowski keerde het rubber, maar Kyle Brothers was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. HYC bleef drukken en Chiefs hield kranig tegen, met opnieuw een goed keepende Ryan Malinowksi tussen de palen. Na een klein kwartier spelen zaten Basim Laeremans en Rhino Dhondt op de strafbank en met vijf tegen drie was het wachten op de tweede treffer. Die kwam ook; Brothers vond Ben Vercammen aan de linkerkant en die rondde met een hoog schot af voor de 2-0 eerste ruststand.

ERA Renomar HYC Herentals Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

NOG EVEN ZWETEN

De gastheren kwamen opnieuw sterk uit de kleedlokalen, want net als in het eerste deel viel er binnen een minuut een treffer te vieren. Opnieuw het tandem Brothers en Vercammen was verantwoordelijk voor de 3-0. Kort daarvoor had Chiefs de kans gemist op 2-1; Borya Kolyasnikov miste een penalty shot voor de ploeg van Gil Paelinck. Na de derde treffer lieten de bezoekers hun tanden meer zien en blijken dat het nooit onderschat mag worden. Vijf minuten na de 3-0 stond er namelijk 3-2 op het scorebord. Iniaz Steyart maakte met een prachtig wrist shot de eerste treffer van de avond voor Leuven, kort daarna viel de tweede via -wie anders dan- Alec James. Daarmee werd het weer een wedstrijd op het Netepark, waarin beide ploegen hun kansen kregen, maar ook Kevin van Looveren zich onderscheidde door puik keeperswerk. Met een marge van één werd de tweede dweil bereikt.

ERA Renomar HYC Herentals Chiefs Leuven
Foto: Kurt Tops

Opnieuw pakte HYC daarin een vroege treffer; Jacques de Ceuster onderschepte de puck en schoot knap van de blauwe lijn binnen. Leuven gaf opnieuw niet op en had misschien wel recht op een derde treffer. De beslissing viel zeven minuten voor het einde via het gevreesde importduo van Herentals. Eerst prikte Kyle Brothers raak op de power play en 20 tellen later was het Preston Shupe die het duel volledig besliste door de 6-2 te maken. Vlak voor het einde mocht jongeling Jul van Mele de 7-2 eindstand op het bord zetten.

De uitslag was ietwat geflatteerd, want Chiefs kwam wederom behoorlijk voor de dag. Onverdiend was de winst zeker niet voor Herentals. Om 20:00 uur staat vanavond al direct de tweede afspraak tussen beide ploegen op het programma.

ERA Renomar HYC Herentals Chiefs Leuven

Previous Luik Bulldogs wint in overtime van Den Haag na sensationeel duel
Next UNIS Flyers naar halve finales na moeizame zege bij Zoetermeer Panters