Finale Final Four, Play-Offs, dopingregels en imports in de BeNe League


De series voor de play-offs in de BeNe League zijn bekend: Heerenveen – Zoetermeer, Herentals – Leuven, Geleen – Nijmegen, Luik- Den Haag.  Wie gaan de winnaars worden van de kwartfinale?

Cor: Heerenveen en Herentals zijn sowieso de twee beste teams in de Beneleague. Nijmegen wint nipt van Geleen en wat betreft Luik – Den Haag gok ik op Den Haag, die zijn na een zwakke start weer op niveau geraakt. Maar zal wel all the way moeten tegen Luik dus best of three.

Ed: Heerenveen en Herentals zouden zich in twee duels moeten kunnen plaatsen. Maar! Leuven heeft in de Final Four opnieuw laten zien dat het écht niet onderschat mag worden. Daar zijn de spelers van Herentals zich ook van bewust. Als je Den Haag en Nijmegen in eigen huis verslaat en een punt pakt in Nijmegen, moet je op je hoede zijn.

Heerenveen zal de bittere teleurstelling om moeten zetten tegen Zoetermeer. Panters pakte bij de topploegen punten om zich te plaatsen, maar in de breedte zie ik Panters het afleggen tegen Flyers.

De twee knallers zijn de overige series; lastig om die te voorspellen. Nijmegen is een ploeg die er staan als het echt moet. Geleen kent een prima seizoen, maar lijkt te ‘choken’ op de grote momenten. Ik gok daar toch op Nijmegen in drie duels als winnaar.

En dan de Bulldogs en de regerende kampioen Den Haag. HIJS haalde twee finales en ook zij hebben een ploeg die karakter toont. De laatste weken kennen zij ook nog eens een stijgende vorm. Bulldogs kan wellicht voordeel putten uit het feit dat Den Haag woensdag een pittig duel afwerkt, plus dat de Luikenaren op eigen ijs alleen van Nijmegen verloren in reguliere speeltijd. Hier zou het ’thuisvoordeel’ ook echt wel eens het thuisvoordeel kunnen zijn. Drie duels verwacht ik in deze serie in ieder geval, met het dubbeltje op zijn kant.

Luciano: Heerenveen, Herentals, Geleen en Den Haag. Al gaat het bij die laatste twee heel spannend worden!

Graeme: Heerenveen zal iets te sterk zijn voor Zoetermeer. Ondanks dat Luik prima speelt is Den Haag beter en verwacht ik dat Den Haag door gaat. Geleen heeft laten zien echt goed ijshockey te kunnen spelen. In de topper tussen Geleen en Nijmegen denk ik dat Geleen als winnaar uit de bus komt. Leuven kan winnen van Herentals wanneer zij hun dag hebben, al denk ik dat Herentals op dit moment beter speelt dan Leuven en daarom Leuven zal verslaan.

Previous Sprong zoekt naar ritme bij kwakkelende Ducks
Next Capitals pakt leiding, strijd om laatste playoff plaatsen laait op