Laatste play-off tickets, Oranje dames, Anaheim Ducks en overige competities


2. Het Nederlands dames team speelt van 6-12 april het WK Division IB in China tegen Zuid-Korea, Letland, Kazachstan, China en Polen. De dames zelf gaan uit van een medaille. Wat denken jullie?

Tom: Polen bleek afgelopen week niet bestand tegen de passie waarmee onze Oranje dames ten strijde trokken. Als iets voor zelfvertrouwen moet zorgen is het wel zo’n voorbereiding! Mooi ook om te zien dat U18 goalie Emma Fondse speelminuten kreeg in de laatste 20 minuten van beide duels en ook hier het net schoon wist te houden. Het gaat spannend worden voor de dames, maar als ze de gretigheid en werklust van afgelopen weekend meenemen naar het openingsduel tegen Zuid-Korea geloof ik wel in een podium!

Barend: Donderdag was ik bij de training van de dames in Tilburg en zaterdag zag ik de wedstrijd Nederland – Polen. Die meiden gaan ervoor! Er zit genoeg ervaring in de jonge ploeg en er komt jong talent aan vanuit de U18, dat echt heel aardig meekomt in dit team. Polen is een team dat afgelopen weekend twee keer werd verslagen. Zaterdag was het verschil behoorlijk groot. Op het WK is dat één van de tegenstanders. Die moet je sowieso pakken op het WK. De dames die ik sprak zeggen voor een medaille te gaan, misschien zelfs wel goud. Maar daarvoor zullen (waarschijnlijk) alle wedstrijden gewonnen moeten worden.

Ed: De ambitie is een medaille, belangrijk is in ieder geval om erin te blijven en niet terug te vallen naar IIA. Dat lijkt wel goed te komen, althans dat zijn mijn indrukken. Polen degradeerde vorig seizoen niet door nieuwe regelgeving en dat team werd twee maal verslagen. Je zult dan met China, Kazachstan en Letland in gevecht moeten. Belangrijk is om in het openingsduel tegen Zuid-Korea te toetsen waar je als ploeg staat. Twee jaar geleden werd er van dat team verloren. Hoe staan die er nu voor? Normaal schat ik Zuid-Korea iets hoger in dan onze dames. Zit een medaille erin? Jazeker! Maar belangrijker nog: handhaving bewerkstelligen en doorbouwen vanuit Division IB.

Tim: Als volger van Eindhoven Kemphanen voor Eindhovens Dagblad heb ik Lisa Daams en Michelle Noë regelmatig in actie gezien in de eerste divisie. Die staan hun ‘mannetje’ wel hoor! Ik hoop voor ze dat ze zich in ieder geval weten te handhaven. Dat zou al super zijn. Een medaille is dan mooi meegenomen. We moeten landen als Zuid-Korea en China echter niet onderschatten. Zeker China, dat met de Olympische Spelen op komst in eigen land hard bouwt, is een land dat kan verrassen. In Zuid-Korea hebben ze de spelen natuurlijk net gehad. Verder zijn Letland, Polen en Kazachstan natuurlijk ook gewoon landen waar ijshockey iets meer voor de hand ligt dan Nederland.

Previous Playoff-plaats Penguins onder druk, Islanders vergroten voorsprong
Next ‘Beertje’ Rastislav Veres: De man van 100 punten in 17 wedstrijden