Laatste play-off tickets, Oranje dames, Anaheim Ducks en overige competities


3. Anaheim Ducks coach Randy Carlyle is ontslagen. GM Bob Murray neemt zijn taken waar. Wat vind jij daarvan? En heeft het invloed op Daniel Sprong?

Tim: Murray heeft Sprong uiteindelijk binnengehaald, dus ik zie hem Sprong niet slachtofferen. Het is echter de grote vraag wie straks de touwtjes in handen krijgt. Zoals ik eerder schreef, is Sprong op dit moment één van de offensieve drijfveren bij Anaheim. Het lijkt me eerder dat ze door gaan selecteren in de groep spelers die ze al hebben. Vergeet niet dat Sprong een ‘goedkope’ kracht is met nog een jaar contract. Anaheim is gek als ze hem weg doen, maar dat er iets moet gebeuren, is duidelijk!

Tom: Dat er iets moest gebeuren stond vast, maar het lijkt mij altijd beter deze twee zaken gescheiden te houden. Een GM zou zich in mijn optiek op een heel andere manier met een ploeg bezig moeten houden en meer afstand moeten kunnen nemen dan een coach. Gezien het feit dat Sprong door Murray is binnengehaald en de opleving van de Amsterdammer bij zijn nieuwe club maak ik mij geen enkele zorgen over de positie van onze landgenoot. Er is geen reden om van hem af te willen… Als het nodig is komt Sprong als een van de weinige met goals. En het gemis in defensieve kracht komt minder tot uiting door de betere line pairings. Bij dat laatste punt moeten we natuurlijk wel noteren dat zijn puck verlies minder kostbaar is en minder opvalt in Anaheim dan in Pittsburgh

Barend: De nieuwe coach, is de General Manager die Sprong heeft binnengehaald. Dat zal wel goed zitten met die twee. Het team draait op dit moment dramatisch en er moest iets gedaan worden. Soms kan een coachwissel effect hebben. Vaak is die echter maar van korte duur. De playoff aspiraties  zullen voor dit jaar in de koelkast kunnen worden gezet, alhoewel de verschillen in de Pacific klein zijn. Voor Sprong zou het mooi zijn om in de playoffs te kunnen spelen, maar die kans is klein.

Ed: Het ziet er wat vreemd uit als een GM het ijs op komt. Waarom niet bijvoorbeeld Quenneville (interim) neerzetten? Dat was een naam die mij direct te binnen schoot. Verder zou ik niet weten wat het voor invloed heeft op Sprong; in een dramatisch draaiend team, is hij één van de weinige lichtpuntjes. Het belangrijkste is dat het ‘schokeffect’ iets oplevert aan chemie. Wie dat doet of kan doen, is voor mij van minder van belang.

Previous Playoff-plaats Penguins onder druk, Islanders vergroten voorsprong
Next ‘Beertje’ Rastislav Veres: De man van 100 punten in 17 wedstrijden