Laatste play-off tickets, Oranje dames, Anaheim Ducks en overige competities


4. De focus ligt bij Face-Off vooral op de BeNe League. Kijk jijzelf daarnaast ook nog naar andere leagues zoals NHL, DEL of Oberliga? Zo ja, welke leagues en welke teams volg je dan in die leagues?

Ed: Weinig. Mijn vrije tijd gaat volledig in het BeNe League dossier zitten voor Face-Off. Natuurlijk volg ik ook Trappers in de Oberliga en lees ik wekelijks de uitslagen van de Eerste Divisie bij. We hebben de ambitie om daar volgend seizoen meer mee te gaan doen. Of dat haalbaar is, moeten we in de zomer gaan zien. In de NHL kijk ik de uitslagen en recaps vooral van mijn favoriete ploeg Detroit Red Wings en Anaheim Ducks. Dat laatste met name voor Daniel Sprong natuurlijk. Voor mij geldt dat ik me vooral bezig hou met het Nederlandse en Belgische gedeelte van de ijshockeysport.

Tim: Ik volg zelf voor Face-Off de NHL Metropolitan Division met extra grote belangstelling voor de Pittsburgh Penguins. Daarnaast verzorg ik ook  de Sprong Show op onze site. Zelf ben ik regelmatig te vinden bij Tilburg Trappers in de Oberliga en Eindhoven Kemphanen in de eerste divisie. Ook volg ik Amsterdam Tigers op de voet in de BeNe League. Euh… zat ijshockey dus! Maandag vertrek ik naar de VS om daar zo’n zeven wedstrijden in elf dagen te bezoeken!

Tom: Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar de BeNe League en de NHL. Als ik iets volg, wil ik het ook goed volgen! Het heeft voor mij dan ook geen nut om alles wat los en vast zit te gaan volgen want daar wordt ik alleen maar ongelukkig van. Voor de BeNe League ben ik voornamelijk bij de Amsterdam Tigers te vinden en in de NHL volg ik mijn geliefde Toronto Maple Leafs. Door het jaar heen scan ik wat door de jeugdcompetities heen, wat vervolgens uit de hand loopt naarmate we dichter bij de draft komen. Het is overigens niet dat ik niks mee krijg van de Oberliga, als grafische kracht zet ik altijd alle programma’s en uitslagen in elkaar voor onze social kanalen. Dus ik weet altijd wel wat er in de Oberliga is gebeurd.

Barend: Of ik andere leagues volg? Euh…, ja. Buiten dat ik iedere week in Tilburg zit voor het Oberliga team, volg ik vooral Zweedse competities. De SHL uiteraard (favoriete team HV71 uit Jönköping), maar zoals iedere week bij ons te lezen hou ik ook de HockeyEttan, waarin Martijn Oosterwijk voor Visby/Roma uitkomt, de SDHL (het op één na hoogste dames niveau in de wereld) waar Julie Zwarthoed en Kayleigh Hamers spelen voor SDE HF en de DamEttan waar bij Färjestad Marée Dijkema en Britt Wortel spelen, bij. Verder probeer ik op het vierde niveau (HockeyTvåan), Borås HC nog te volgen vanwege een persoonlijke binding met Borås. En op de dinsdagen en woensdagen dat er in de SHL niet wordt gespeeld wordt er in Europa regelmatig de CHL gespeeld. Verder nog genoeg ruimte dus om nog wat Zweedse spelers in de NHL te volgen.

Previous Playoff-plaats Penguins onder druk, Islanders vergroten voorsprong
Next ‘Beertje’ Rastislav Veres: De man van 100 punten in 17 wedstrijden