Laatste play-off tickets, Oranje dames, Anaheim Ducks en overige competities


Foto: OKC

1. Wie pakken de laatste play-off plekken, oftewel plaats 7 en 8 in de Bene League? Leuven, Amsterdam of Zoetermeer? Wie valt er volgens jou af en waarom?

Barend: Ik volg de BeNe League zijdelings. Ik hou de uitslagen en de stand bij en lees verslagen op onze site. Als ik dan enkel naar de stand en de uitslagen kijk, is Leuven veilig en moet ik voor de achtste play-off plaats Amsterdam zeggen. De Tigers staan twee punten voor op de Panters en spelen nog tegen Antwerpen en Heerenveen, die op de ranglijst qua verliespunten, laatste en eerste staan. Van Antwerpen zal gewonnen moeten worden, tegen Heerenveen zal dat moeilijk worden. Zoetermeer neemt het nog op tegen Herentals en Geleen die in de hiervoor benoemde ranglijst tweede en vierde staan. Winst tegen een van deze twee zal lastig zijn. En dan is er voor beiden nog een derde wedstrijd: Zoetermeer – Amsterdam. Mooi dat die voor de wedstrijd van Amsterdam tegen Antwerpen is, want dat maakt de wedstrijd in Zoetermeer wel zo spannend!

Ed: Op dit moment lijkt Zoetermeer het kind van de rekening te worden. Zij verloren van Trappers en Amsterdam en dat lijkt hen op te breken. Ook is de selectie daar in de beslissende fase van het seizoen aan het uitdunnen, terwijl bij Amsterdam juist spelers terug komen. Tigers pakte afgelopen weekend drie ontzettend mooie bonuspunten tegen Herentals en versloeg Mechelen. Leuven is in mijn ogen sowieso safe voor de play-offs. 22 februari spelen Panters en Tigers tegen elkaar. Maar het programma van Zoetermeer naast dit duel (Herentals en Geleen uit) lijkt zwaarder dan Amsterdam (Antwerp thuis en Heerenveen thuis).

Tim: Afgelopen weekend was ik bij Tigers – Herentals en tja, als ze zo iedere wedstrijd zouden spelen, dan was Tigers al verzekerd van de play-offs. We weten echter ook dat dit niet zo is en bovenal dat Tigers thuis een ander verhaal is dan Tigers uit. Met de wedstrijd in en tegen Zoetermeer nog te gaan, geef ik de Panters vooralsnog nog een grotere kans. Maar in Amsterdam hebben ze zeker de spirit te pakken en wie John Versteeg op dit moment ziet spelen, weet dat de Tigers ook ‘gewoon’ een grote kans hebben om door te gaan. Voor Versteeg zou dat een verlenging betekenen van zijn carrière, zoveel werd ons afgelopen weekend ook duidelijk. Dat gunnen we hem natuurlijk van harte!

Tom: Alle drie de play-off kandidaten onderaan hebben een zwaar weekend voor de boeg, waar Amsterdam thuis Heerenveen ontvangt, de Panters op bezoek gaan in Herentals en Leuven in eigen huis Nijmegen mag gaan bestrijden. Het lichtpuntje voor Leuven deze speelronde is dan ook de uitwedstrijd tegen Trappers Toekomstteam. Met de rest van het schema in gedachte lijkt het mij dat niet dit weekend maar het volgende – en tevens de laatste reguliere speelronde – doorslaggevend gaat zijn. Met de huidige vorm en een eindelijk complete ploeg (captain Pohlman keerde afgelopen weekend terug op het ijs) lijkt het mij dat Amsterdam te sterk gaat blijken voor Zoetermeer. Om de kostbare 7e plaats te behouden, moet Leuven zich vooral niet verslikken in Tilburg en daarna vol gas gaan tegen Bulldogs op 23 februari. 

Previous Playoff-plaats Penguins onder druk, Islanders vergroten voorsprong
Next ‘Beertje’ Rastislav Veres: De man van 100 punten in 17 wedstrijden