Vliegende Flyers en worstelend Washington zetten Metro op z’n kop


Foto: NHL.com

Na een tussenpauze pakken we de Metropolitan Divisie weer op en eerlijk is eerlijk: er is een hoop veranderd de laatste weken. De sterke ploegen hebben het lastig, terwijl de laag geklasseerde teams juist de handschoen hebben opgepakt. Vooral de Flyers beginnen sterk te spelen.

Foto: NHL.com

Crosby MVP, Penguins gooien selectie om

Onze laatste terugblik was natuurlijk nog voor de All-Star Game en we kunnen dan ook niet de prestaties van Sidney Crosby negeren. Nog ziek voor de skills challenge, was hij op zaterdag ijskoud de beste. Op één lijn met Matthew Barzal en Kris Letang domineerde Crosby het evenement.

Vlak voor zijn team weer in actie kwam, brak het nieuws uit dat Sid gezelschap krijgt van Nick Bjugstad en Jared McCann. Fris van de vlucht stonden de twee tegen Ottawa Senators op het ijs voor hun debuut, zonder maar een minuut mee te hebben getraind. Pittsburgh neemt afscheid van Derick Brassard en Riley Sheahan, die beiden niet genoeg indruk maakten dit seizoen.

De trade lijkt gevolgen te hebben voor Columbus Blue Jackets. Naar verluidt wil Florida namelijk, nadat de contracten van Brassard en Sheahan zijn verlopen, een gooi doen naar de diensten van Artemi Panarin en Sergei Bobrovskiy.

Flyers stijgen met stip, Carolina loopt in op playoffs

Foto: NHL.com

1 (7). Philadelphia Flyers (54 punten, 24-23-6, L10: 9-1-0, W8)

Met vijf zeges in evenveel duels begint Philadelphia Flyers zowaar weer wat te groeien. Jakub Voracek is enorm in vorm voor de ploeg van Gritty. Met één goal en zes assists was hij van groot belang de laatste weken. Toch was het vooral het doorzettingsvermogen dat de Flyers punten oplevert. Twee keer werd er in overtime gewonnen. De aanval draait in ieder geval goed. In de laatste drie wedstrijden schoot Philly in totaal 110 keer op doel. Ook steeg de ploeg twee plekken ten koste van New Jersey en New York Rangers.

2 (8). New Jersey Devils (47 punten, 20-24-7, L10: 4-6-0, W1)

Drie duels resulteerden in twee overwinningen voor de Devils. Er zullen echter nog heel veel zeges moeten volgen, wil New Jersey aanspraak maken op de playoffs.

3 (2). Carolina Hurricanes (56 punten, 25-21-6, L10: 5-4-1, L1)

Ook Carolina kon twee zeges bijschrijven, al verloor het in de interessante wedstrijd tegen Calgary Flames. Het weerzien met Noah Hanifin en Elias Lindholm, eindigde in een nederlaag. Alle spelers in de trade van deze zomer, dus ook Micheal Ferland en Dougie Hamilton konden punten bijschrijven.

4 (4). Pittsburgh Penguins (62 punten, 28-18-6, L10: 5-5-0, L1)

Pittsburgh deelde de punten deze week: twee gewonnen en twee verloren. Met twee nieuwe aanwinsten voorin en de nadere terugkeer van Justin Schultz, Zach Aston-Reese en Evgeni Malkin lijkt het een kwestie van tijd voor Pittsburgh in playoff-vorm komt. Wellicht kunnen ze de Islanders nog uitdagen voor de koppositie.

5 (1). New York Islanders (66 punten, 30-15-6, L10: 7-1-2, W1)

De favorieten van de laatste weken kwamen in drie duels niet verder dan één zege en twee OT-verliezen. Zullen de Islanders dan toch nog wat af gaan zwakken?

6 (6). New York Rangers (52 punten, 22-22-8, L10: 5-4-1, OT1)

De Rangers konden drie punten bijschrijven uit vier wedstrijden. Mika Zibanejad is de laatste tijd goed in vorm. Met vier goals en vier assists had hij in totaal acht punten in vier wedstrijden. Met een hattrick tegen de Devils als hoogtepunt.

7 (5). Washington Capitals (62 punten, 28-18-6, L10: 2-6-2, L1)

De Caps blijven nog punten inleveren. Alex Ovechkin mocht een keertje toekijken vanwege het feit dat hij afzegde voor de All-Star Game. Drie punten uit vier wedstrijden valt tegen. De reeks nederlagen stopte wel. Calgary was het slachtoffer, op meerdere vlakken.

8. (3) Columbus Blue Jackets (59 punten, 28-20-3, L10: 4-6-0, L5)

Columbus is bezig aan een vrije val. Drie wedstrijden gespeeld: drie verloren. Sowieso gingen de laatste vijf wedstrijden verloren. Bovendien hangt nog altijd de grote grijze wolk van het nadere vertrek van Panarin en Bobrovskiy boven Columbus. Langzamerhand moeten ze zich echt zorgen gaan maken over hun play-off plekje. Carolina en Philadelphia naderen met rasse schreden.

Scandinavische Three Stars

Foto: NHL.com

1. Mika Zibanejad

Met een hattrick en acht punten in totaal was Zibanejad van grote waarde deze week voor de Rangers. De vraag is of hij ook na de trade deadline nog in MSG speelt.

2. Sebastian Aho

De Fin van Carolina maakte afgelopen tijd drie goals en deelde ook nog eens drie assists uit. Een lekker score dus!

3. Teuvo Teravainen

Net als zijn teamgenoot had Teravainen een groot aandeel in de punten die Carolina verzamelde. Nu hij een flink contract heeft lijkt de Fin meer gedreven dan ooit om zijn team naar de playoffs te sturen.

Previous Play-offs BeNe League, Beste spelers, Beste rookie en Eerste Divisie
Next Wereldgoal in Wolfsburg, Krefeld heeft een wonder nodig om de play-offs te halen