Wereldgoal in Wolfsburg, Krefeld heeft een wonder nodig om de play-offs te halen


Face-Off IJshockey DEL

Deze 45e speelronde was de wereldgoal van Brett Olson wat iedere ijshockeyliefhebber over praat. De baseball actie vanaf driekwart van het veld ging de hele wereld over. Ook lullig voor de Amerikaanse goalie van Wolfsburg Jerry Kuhn, maar die heeft de puck nooit zien aankomen vanaf die afstand. Olson stond ook met zijn rug naar de goal en wilde alleen maar de puck uit zijn vak krijgen. Met nog zeven speelrondes te gaan lijken Mannheim en München eerste en tweede te gaan worden.

Van plaats drie t/m zes komen in principe deze vijf clubs voor in aanmerking. Köln (3e), Düsseldorf (4e), Ingolstadt (5e), Augsburg (6e) en Bremerhaven (7e). De eerste zes spelen sowieso play-offs. Dan plek zeven tot tien gaan voor de pre play-offs. Bremerhaven (7e) en Straubing (8e) kunnen dat haast niet meer mislopen. Dan zullen Nürnberg (9e), Berlijn(10e) en Krefeld (11e) gaan strijden om twee plekken in de pre play-offs. Met de wetenschap dat Krefeld inmiddels de achtste wedstrijd op rij heeft verloren en vijf punten achterstand heeft lijkt dat haast een mission impossible. Cor Machielsen keek weer mee en brengt jullie weer up to date.

Eisbären Berlin – Augsburger Panther 0-1

Beide goalies hadden een grote inbreng in de wedstrijd. Oliver Roy pakte inmiddels zijn vijfde shutout en 42 saves maakte terwijl Kevin Poulin een keer werd gepasseerd van de 37 schoten wist hij er 36 te stoppen.  De enige goal werd gemaakt door Sahir Gill in de 28e minuut.

EHC Red Bull München – Düsseldorfer EG 4-1

Red Bull vergrote de voorsprong naar zeventien punten op de nieuwe nummer drie Köln door een ruime overwinning op Düsseldorf. In de zesde en de negende minuut lagen er al twee goals in door Andreas Eder en Justin Shugg. De tweede periode bleef doelpuntloos. In de laatste periode was het Ryan McKiernan met de aansluitingstreffer in de 44e minuut via een powerplay goal. Yasin Ehliz dacht dat kan ik ook want vijf minuten later strafte hij een holding penalty af van Philip Gogulla en zette Michael Wolf met een empty netter de eindstand op het bord.

THOMAS SABO Ice Tigers – Straubing Tigers 3-2 OT

Het zag er lang niet naar uit dat Nürnberg ook maar een puntje zou overhouden aan dit duel. Philippe Dupuis scoorde zijn tweede goal bij de stand van 1-2 in de 58e minuut, zodat Nürnberg er nog een overtime uit kon halen. Twee minuten in de overtime kwam zelfs het extra punt ook richting Nürnberg toen Brandon Segal de Game Winning Goal binnen schoot.

Krefeld Pinguine – Kölner Haie 1-3

Vooral in de eerste periode lukte het Krefeld niet om Gustaf Wesslau te passeren. Alle zeventien schoten werden vakkundig door hem gepareerd terwijl Colby Genoway in de laatste minuut van de eerste periode die Haie op voorsprong zette.
In de laatste seconde van de tweede periode was het met een powerplay goal Sebastian Uvira die de 0-2 aantekende. Daniel Pietta maakte het nog spannend door in de 53e minuut de aansluitingstreffer te maken, maar vijfenveertig seconden voor tijd werd voor de derde keer in de laatste minuut van een periode gescoord door Köln via een empty netter op naam van Fabio Pfohl.

Pinguins Bremerhaven – Iserlohn Roosters 2-3

Bremerhaven was sterker dan Iserlohn qua schotverhouding vierendertig om twintig, maar twee shorthanded goals binnen eenenveertig seconden in de laatste minuut van de tweede periode bracht de stand op 0-3. De shorthanded goals kwamen van Marko Friedrich en Jonathan Matsumoto. Tien minuten daarvoor had Travis Turnbull de score al geopend met de 0-1. Na zes minuten was de stand in de derde periode al teruggebracht naar 2-3 door Jan Urbas en een powerplay goal van Chad Nehring. Maar ondanks nog meerdere mogelijkheden voor Bremerhaven liet Sebastian Dahm van de Roosters zich niet meer passeren.

Grizzlys Wolfsburg – ERC Ingolstadt 5-7

Na veertig minuten stond het 4-4 met een hattrick voor Wolfsburg door Petr Pohl. Fabio Wagner maakte de 4-5 en Marius Mochel scoorde binnen anderhalve minuut de 5-5 en toen kwam het moment van Brett Olson. De 5-6 in de vijfenvijftigste minuut. Zevenentwintig seconden later werd het zelfs nog 5-7 door David Elsner die ook de 0-1 had gemaakt.

Schwenninger Wild Wings – Adler Mannheim 0-4

Koploper Mannheim had het redelijk makkelijk tegen de nummer laatst want na zestien seconden lag de 0-1  al achter Dustin Strahlmeier in het net. Aan het eind van de eerste periode was het een shorthanded goal van Tommi Huhtala met de 0-2. In de tweede periode werd er niet gescoord en in de laatste vijf minuten waren het Markus Eisenschmid en Chad Kolarik die de 0-4 vol maakte. Chet Pickard pakte zijn derde shutout dit seizoen in 22 wedstrijden.

Previous Vliegende Flyers en worstelend Washington zetten Metro op z’n kop
Next Hattrick voor Frölunda Indians