Topdag voor Belgen op IIHF-toernooien met ruime overwinningen

België U20

Zowel in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad als in Zagreb, Kroatië weerklonk vandaag de Brabançonne in de plaatselijke ijshockey arena. Inderdaad, zowel de dames als de heren U20 boekten winst op een IIHF-toernooi.

De Belgische dames wonnen vandaag hun tweede wedstrijd op rij met 6-0 winst tegen Bulgarije. Afgelopen zondag overmeesterden ze Hongkong China met 8-1 en blijven alzo op kruissnelheid in deze kwalificatieronde voor het Wereldkampioenschap. In de wedstrijd tegen Bulgarije overklassen de Belgen hun tegenstander vanaf de eerste periode en slaan met vier doelpunten een enorme kloof die de Bulgaren niet meer kunnen overbruggen. Eindscore: 6-0 (4-0,0-0, 2-0) met doelpunten van Jenaer (2), Clincke, Willemot, Boon & de Guchtenaere.

België U20

Ook Team U20 in Zagreb beet vandaag de spits eraf met mooie winstcijfers. De openingswedstrijd van de Belgen startte veelbelovend met een eerste doelpunt in de zevende minuut van de wedstrijd via Alec James. Amper veertig seconden in de tweede bracht Yuval Halpert de wedstrijd echter terug in evenwicht. Naar het einde toe van de tweede periode zette James de Belgen opnieuw een trapje hoger met zijn tweede doelpunt. In de derde periode zijn het de Belgen die snel scoren. Amper een minuut na de eerst periode face-off knalt Ben Coolen de puck in het net van de tegenstander. Israël blijft echter in de achtervolging en Maxim Bachinski versmalt de kloof met een tweede doelpunt. De Belgen blijven echter alert en binnen de minuut valt het tegendoelpunt via de stick van … alweer Alec James die hierdoor een hattrick achter zijn naam zet in zijn eerste wedstrijd van dit WK. Team Belgium blijft hard werken en in de 51ste minuut valt de vijfde goal via Jeffie Versin. Israël probeert terug aansluiting te vinden en Bachinski scoort zijn tweede doelpunt waardoor de 3-5 op het scorebord komt. In de laatste minuut verdwijnt Ben Haver voor charging naar de strafbank en de Belgen benutten de powerplay waarbij Stefaan Swennen voor de zesde treffer zorgt. Eindscore: 3-6 (0-1, 1-1, 2-4).

België U20

“Meteen een WK starten met een overwinning is altijd leuk”, aldus coach Jan Van Beveren. “De jongens hebben een mooie wedstrijd gespeeld, niettemin merkten Mike en ikzelf toch nog wel wat ruimte voor verbetering. Zo moet er nog gesleuteld worden aan de powerplay. Die moeten we te allen tijde volledig kunnen benutten. Daar gaan we morgen zeker op trainen.”

Previous 4-on-4: Pensioen Versteeg, NHL in Europees stadion, degradatie dames U18, Daniel Sprong
Next Nederland U20 krijgt pak slaag van Kroatië op WK: 7-0