4-on-4: Pensioen Versteeg, NHL in Europees stadion, degradatie dames U18, Daniel Sprong


Foto: Tim Gerth

Afgelopen weekend werd in Keulen de vierde editie van de DEL Winter Game gespeeld en Face-Off was daarbij. Toen ik in het stadion zat, bedacht ik me dat een NHL Stadium Series wedstrijd ook wel eens in een Europees stadion zou mogen worden gespeeld. Ik denk niet dat het heel snel gebeurt, maar welke clubs en welk stadion zouden hiervoor in aanmerking kunnen komen?

Ed: Ik denk dat je dan vooral moet kijken waar de NHL groeimarkt ziet om het potentieel uit te nutten. Duitsland, Groot-Brittannië of Scandinavische landen zullen dan de voorkeur hebben. Welke clubs zijn mij om het even, maar Wembley, het BT Murrayfield in Schotland, de Allianz Arena in München of de Friends Arena in Stockholm zouden dan wel aardige plekken zijn volgens mij.

Jonathan: Het zou een grote en (liefst) centraal gelegen locatie moeten zijn, ook in een land waar ijshockey echt leeft en groot is. Ik zou dan denken aan Duitsland. Wellicht zoals Ed stelt in München, maar Keulen zou natuurlijk ook kunnen. Immers konden daar veel mensen in, en heb je een locatie die voor omliggende landen ook goed bereikbaar is. Je kan dus meer internationaal publiek trekken.

Rik: Ik denk dat Wembley een mooi podium zou zijn maar ook de Friends Arena in Solna of het Olympisch stadion in Helsinki zou mij ook wel wat lijken.

Reginald: Het zal dan wel een commerciële beslissing wezen, dus de afzetmarkt moet er wel zijn. De voorbije DEL Winter Game trok ruim 47.000 toeschouwers ; dus dat moet voor een NHL wedstrijd ook wel kunnen in zeg maar Berlijn, München of Frankfurt. Of in een Europese voetbaltempel in Parijs, Manchester, Stockholm of Praag bijvoorbeeld is zeker een optie.

Previous Metropolitan Division: Vreugdedansjes en goalieperikelen
Next Topdag voor Belgen op IIHF-toernooien met ruime overwinningen