4-on-4: Pensioen Versteeg, NHL in Europees stadion, degradatie dames U18, Daniel Sprong


Inmiddels heeft Daniel Sprong één wedstrijd meer gespeeld bij de Ducks dan bij de Penguins dit seizoen. Persoonlijk gaat het lekker (6G 3A in 17 wedstrijden t.o.v. 4A in 16 wedstrijden in Pittsburgh), maar het team verloor al elf duels op rij. Is Sprong wel beter af in Anaheim en wie heeft wat jullie betreft de trade gewonnen?

Ed: Als je kijkt naar de resultaten is Pittsburgh de winnaar, die hebben het de afgelopen periode beter gedaan dan Anaheim. Maar dat ligt niet aan het wegvallen van Sprong, vorig seizoen was Pittsburgh ook gewoon ruk tot januari. Anaheim moet vooral defensief gaan zorgen dat het duels over de streep trekt. Als je van de laatste elf duels zes maal een voorsprong van één goal, drie maal een voorsprong van twee goals en zelfs één keer een voorsprong van drie goals weggeeft? Dan win je de duels niet. Sprong is zeker beter af bij de Ducks, dat behoeft geen verdere uitleg. Kijk naar het plezier dat hij heeft, kijk naar zijn ijstijd en performance. Ik denk dat hij alleen wel dat hij zelf ook liever de winstpartijen ziet komen nu voor zijn ploeg.

Reginald: Ijshockeyspelers zijn in se individualistisch ingesteld. Zeker de ambitieuze jongens en dat is Sprong. Een tevreden speler is er eentje die het vertrouwen van de Staff krijgt in ijstijd (ook als het eens wat minder gaat) en dan zijn er de statistieken. In Anaheim draait ie aan 0,50 punten per wedstrijd, in Pittsburgh aan 0,25 punten. En dat kan enkel nog beter door als jongere nog meer speeltijd te krijgen. Dus duidelijk beter af bij de Ducks, absoluut.

Jonathan: Qua resultaten heeft Pittsburgh misschien wel de beste deal gemaakt zoals het nu uit komt. Maar volgens mij heeft dat resultaat niet zo veel te maken met de trade die nu plaats heeft gevonden. Ik zou kijken naar de spelers an sich. En dan zie je dat er meer chemie is tussen Sprong en zijn huidige lijnmaatjes, dan in zijn vorige team. Anaheim heeft gewoon even een slechte flow, daar komen ze wel weer uit.

Rik: Ik zou hier niet over een gewonnen trade spreken. Uiteindelijk denk dat Sprong de grote winnaar is omdat hij in een team zit waar hij beter in past dan voorheen. Chemie moet er zijn om een prestatie neer te kunnen zetten. Lekker door gaan zo je puntjes pakken en dan word er ook wel weer eens gewonnen.

Previous Metropolitan Division: Vreugdedansjes en goalieperikelen
Next Topdag voor Belgen op IIHF-toernooien met ruime overwinningen