4-on-4: Pensioen Versteeg, NHL in Europees stadion, degradatie dames U18, Daniel Sprong


Tilburg Trappers Deggendorfer SC
Foto: Robert Bos

John Versteeg laat de laatste tijd via Instagram regelmatig doorschemeren aan zijn afscheidstournee bezig te zijn. Hoe jammer zou het zijn als hij stopt en zien we John nog terug langs het ijshockeyveld in een coachende rol?

Ed: John is een sieraad voor de sport. Ik stond zelf als jong ventje bij hem te kijken toen hij in Rotterdam speelde. Nog altijd is hij even gedreven als toen hij begon met spelen, hij wil er het maximale uithalen en eist 200% van zichzelf als hij het ijs opstapt. Hij verzaakt zelden. Hij laat op het ijs zien nog steeds goed mee te kunnen, dat verdient respect. Op een gegeven moment is het ook gewoon klaar, vind ik. Coaching vindt hij leuk om te doen, dat zei hij in het Face-Off Magazine al. Ik zou het fantastisch vinden als hij ergens iets met een jeugdopleiding zou gaan doen. Hij kan jou heel veel leren.

Jonathan: Natuurlijk zou het jammer zijn als hij stopt, maar het is op zichzelf al heel bijzonder dat hij al zo lang mee heeft kunnen blijven spelen. Maar aan alles komt ooit een einde. Toch verwacht ik wel dat we hem daarna in een andere rol terug zullen zien. Als ijshockey zo lang zo’n grote rol in je leven heeft gespeeld, laat je dat volgens mij niet snel meer los.

Rik: Wat een sportman, diep respect voor zijn prestaties. Ik doe het hem niet na. Alvorens zijn ervaring en kennis in een trainers of coaching job gestoken wordt hoop ik dat er eerst nog even wat mooie familietijd aan vooraf gaat. John heeft veel tijd en energie in zijn sport gestoken, en doet dit nog steeds.

Reginald: John is 47 jaar ondertussen; en heeft de “normale” houdbaarheidsdatum al even overschreden. Anderzijds scoort ie zelf nu nog twee punten of meer per wedstrijd op het hoogste niveau in Nederland. Dus eigenlijk moet je wel zeggen, meer dan jammer dat ie straks stopt. Laten we de Johns in onze contreien motiveren en middelen geven om zeker actief te blijven in de sport. Als jeugdcoach zou het super zijn, natuurlijk. Als beleidsmaker in zijn club of op bondsniveau zal John met zijn kennis en ervaring ook een aanwinst zijn. Dat ie maar zeker aan de slag blijft in het ijshockey.

Previous Metropolitan Division: Vreugdedansjes en goalieperikelen
Next Topdag voor Belgen op IIHF-toernooien met ruime overwinningen