Finland verslaat Amerika om het goud, Rusland pakt brons


De laatste speeldag in het WK U20 leverde een daverende verrassing op. In de poule werd Finland nog met 5-2 verslagen door de Amerikanen maar in de finale werden de VS verslagen door de Finnen. De Russen pakte het brons door makkelijk te winnen van de Zwitsers. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie de laatste update.

Amerika – Finland 2-3

In een spannende finale kwamen de Amerikanen terug van een 0-2 achterstand, maar dat mocht op het eind niet baten. In de eerste periode werd er niet gescoord, pas in de eenendertigste minuut werd de eerste goal gescoord door Jesse Ylonen die vanuit een powerplay situatie keihard via de paal binnenschoot. In de derde periode scoorde na zes minuten Otto Latvala door een melée van spelers vanaf de blauwe lijn. Daar kon niet lang van genoten worden want binnen anderhalve minuut scoorde de Amerikanen twee keer. Via Alexander Chmelevski en Josh Norris die beide scoorden schuin vanuit de hoek, was de wedstrijd weer geheel open. Kaapo Kakko werd de Finse held doordat hij anderhalve minuut voor tijd de game winning goal binnenschoot nadat goalie Cayden Primeau de puck niet uit het doelgebied kon krijgen.

Rusland – Zwitserland 5-2

Met stijl namen de Russen afscheid van het WK en namen brons mee terug richting Vladimir Poetin. Kirill Slepets pakte nog een hattrick mee. De penalty kill van de Russen moest zeven keer aan de bak en scoorde 100%. De Zwitsers hadden de meeste schoten (36 om 24) maar konden Pyotr Kochetkov maar twee keer passeren. Na de eerste periode was het 2-0, en in de tweede scoorde Valentin Nussbaumer de aansluitingstreffer. Die werd acht minuten later weer teniet gedaan toen Klim Kostin de 3-1 maakte. Yannick Brussweiler maakte na 35 minuten de 3-2 maar Slepets zette de puntjes op de i in de laatste periode.

Previous Pacific Division: Wie gaat de Flames stoppen?
Next Incompleet Tilburg Trappers wint in Leipzig