Incompleet Tilburg Trappers wint in Leipzig


In het mooie ijshockeystadion de ‘Kohlrabizirkus’ werd zondag de wedstrijd tussen Exa Icefighters Leipzig en Tilburg Trappers gespeeld. Het was in Leipzig waar Tilburg Trappers, begin oktober, de eerste punten liet liggen. Ze verloren in overtime met 3-2 in de Oost-Duitse stad. Daardoor namen de Tilburgers maar één punt mee naar huis. Nu, drie maanden later, werd de wedstrijd weer in Leipzig gespeeld. Vandaag verliep de wedstrijd heel anders. Het werd 2-4 voor Tilburg Trappers in Leipzig. Graeme Mc Taggart praat jullie volledig bij.

Tilburgse dominantie

De Trappers mistten vandaag Ian Meierdres, Floris Van Elten, Delaney Hessels, Brock Montgomery en Jordy Van Oorschot. Daar bovenop wordt Nick De Ruijter ook nog altijd gemist. Hoewel de Tilburgers gehavend aan de wedstrijd begonnen, lieten zij vrijwel direct zien dat ze over veel veerkracht beschikten. Tilburg Trappers nam het initiatief en vuurde geregeld pucks af op de Duitse goalie, Eric Hoffmann. Net nadat Kilian Van Gorp uit de strafbank was gekomen knalde Reno De hondt de puck tegen de netten van de goal aan. De 0-1 openingstreffer werd voorbereid door Alexei Loginov en Kilian Van Gorp.

Reno De Hondt.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Zo’n drie minuten na de openingstreffer was het Wouter Sars die zijn eerste Oberliga-goal maakte. Dat deed hij op aangeven van Danny Stempher en Max Hermens. De sterk spelende Sars zat al weken tegen zijn eerste treffer van het seizoen, vandaag gebeurde het dan eindelijk voor de 18-jarige Sars. Net voor het einde van de eerste periode kreeg Leipzig hun eerste straf. Dit veranderde niets aan de 0-2 voorsprong voor de Tilburgers. De SOG(shot-on-goal)-verhouding van 7:13 was duidelijk in het voordeel van de bezoekers.

Wouter Sars.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Afgekeurde aansluitingstreffer

Er vielen geen goals in de tweede periode, wel straffen. Namens Tilburg Trappers mochten o.a; Jordy Verkiel en Max Hermens hun gedwongen twee minuten rust nemen. De Tsjechische import, Michal Velecky, mocht namens de Icefighters op de strafbank plaatsnemen. Naast alle straffen die werden gegeven door het arbitrale trio, keurde hetzelfde arbitrale trio de aansluitingstreffer van de Icefighters af. Uiteindelijk was de SOG-verhouding in de tweede periode wat beter in balans. Leipzig had tien schoten op goal, de bezoekers hadden maar acht schoten op goal. Na een doelpuntloos middenstuk gingen beide teams naar de kleedkamers om zich op te maken voor de laatste periode.

Laatste periode

Tilburg Trappers begon de laatste periode met een mannetje minder op het ijs, omdat Hermens nog een halve minuut straf moest uitzitten. Vervolgens was het zeven minuten later Mickey Bastings die de schade voor Icefighters groter maakte. Ook tijdens de 0-3 was naast Jordy Verkiel, teamcaptain Van Den Heuvel betrokken. De Tilburgers waren nog maar net klaar met juichen of zij zagen alweer een speler naar de strafbank vertrekken. Het was Loginov die mocht toekijken vanuit de strafbank. Vervolgens kreeg hij in de laatste halve minuut van zijn straf nog gezelschap van Jonne De Bonth. Daardoor stond de koploper uit de Oberliga heel even met twee man minder op het ijs. De Icefighters konden niet lang gebruik maken van de powerplay, omdat zij zelf de Tsjechische import Velecky voor de tweede keer richting de strafbank zagen schaatsen.

Mickey Bastings. De maker van de 0-3.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Empty-netter

In de 57e minuut werd er een heerlijke onvervalste empty-netter gescoord door Mitch Bruijsten. Mitch kreeg de puck via zijn broer Kevin Bruijsten en Nardo Nagtzaam op zijn stick. Pas een dikke minuut voor het einde van de wedstrijd scoorde de Finse import, Antti Paavilainen, de eretreffer. Dankzij een powerplay, 28 seconde voor het einde van de wedstrijd, lukte het de thuisploeg om drie seconde voor tijd de 2-4 te scoren. Hoewel de thuisploeg er alles aan deed om goals te maken, was het niet genoeg. In de laatste periode had de thuisploeg dubbel zoveel kansen als de Tabellenführer. De SOG-verhouding was 12-6. Over de gehele wedstrijd gezien had Leipzig 29 shots on goal en Tilburg 27 shots on goal.

De maker van de 'empty-netter' in Leipzig.
Mitch Bruijsten, de maker van de 0-4 d.m.v. een empty-netter.
Foto: Julia Lec

Aankomende vrijdag staat de absolute kraker op het programma. In Hannover wordt de wedstrijd tussen de nummer één en twee gespeeld. Loopt Tilburg Trappers uit op Hannover Scorpions of wordt de afstand op de ranglijst kleiner? Ook hiervan zal Face-Off.nl uitgebreid verslag doen.

Previous Finland verslaat Amerika om het goud, Rusland pakt brons
Next Nederland U18 verliest van topfavoriet Noorwegen: 0-4