Slowakije walst over Kazachstan heen, Rusland verslaat een lastig Zwitserland

Dag vijf van de World Cup U20, Cor Machielsen zag Zwitserland brutaal met 3-1 voor komen tegen Rusland maar die stelde laat in de wedstrijd toch orde op zaken en Slowakije speelde met Kazachstan. Hij brengt jullie op de laatse dag van het jaar ook weer up to date.

Zwitserland – Rusland 4-7

Een wervelende wedstrijd, waarbij een opmerkelijk feit werd waargenomen. Dmitri Samorukov tackelde Marco Lehmann, scheidsrechter gaf aan penaltyshot, Lehmann stond op, werd weer getackeld door Samorukov en dat werd wederom beloond met een penaltyshot. Dat gebeurde allemaal in de zesendertigste minuut. Toen was de stand al 3-3 maar beide shots werden gemist. Zwitserland schoot uit de startblokken in de eerste periode, na twintig minuten was de stand 2-1 door Zwitserse goals van Lehmann en Valentin Nussbaumer en voor de Russen scoorde Kirill Marchenko. Lehmann prikte ook de 3-1 binnen maar binnen de minuut was het antwoord er al door Samorukov. Een powerplay goal van Grigori Denisenko betekende de 3-3. In de derde periode klapten de Russen er overheen met een snelle 4-3 voorsprong shorthanded gescoord door Kirill Slepets. Alexander Alexeyev tilde de stand via de powerplay naar 5-3. Dertig seconden daarna brachten de Zwitsers de spanning terug via Yannick Bruschweiler die de 5-4 maakte. De Russen gaven weer even gas en in een tijdsbestek van een minuut tussen de tweeënvijftigste en drieënvijftigste minuut werd de eindstand bepaald op 7-4 door goals van Vitali Kravtsov en Pavel Shen.

Kazachstan – Slowakije 2-11

Na de eerste periode was de stand al 0-6 en had er al een keeperswissel bij Kazachstan plaatsgevonden. De beste mannen bij Slowakije waren Andrej Kollar die drie keer scoorde, Adam Ruzicka met twee goals en een assist, en Marcel Duglos die ook twee keer scoorde. Maar ook bij Kazachstan werd twee keer gescoord door Artur Gatiyatov, alleen waren dat ook de enige goals voor Kazachstan.