Ovechkin red hot voor Washington, prima week voor Daniel Sprong met Anaheim


Central Division: Nashville, Winnipeg en Colorado nemen afstand

de top drie in de divisie hebben inmiddels zes punten voorsprong op de achtervolgers opgebouwd in Central.

Chicago Blackhawks

Zondagavond ontving Chicago Montreal in het eigen United Centre. Binnen acht minuten hadden de Canadiens al twee keer kort achter elkaar toegeslagen, via Max Domi en Shea Weber. Chicago rechtte echter de rug en kwam nog voor het einde van de eerste periode op 1-2 dankzij Patrick Kane. Laat in de tweede periode was het diezelfde Kane die voor de gelijkmaker aantekende. De Blackhawks leken minstens een punt uit dit duel te slepen, totdat Tomas Tatar iets meer dan een minuut voor tijd scoorde. Hierdoor pakte Montreal de 2-3 zege en bleef Chicago opnieuw met lege handen achter.

Op dinsdag gingen de Hawks door naar Winnipeg, waar de Jets klaar stonden. Opnieuw oogden de Hawks slecht in de eerste periode en keek het na een kwartier al tegen een 3-0 achterstand aan. Pas bij 4-0 werd Chicago wakker. Dylan Strome scoorde fraai en ook Dominik Kahun wist het net te vinden. In de derde periode bracht Alex DeBrincat de stand zelfs naar 4-3, maar de gelijkmaker kwam er niet. Mathieu Perreault maakte vijf minuten aan alle onzekerheid een einde, door de 5-3 op de powerplay binnen te tikken. Uiteindelijk droop Chicago met een 6-3 nederlaag af, de achtste nederlaag op rij.

Woensdag wist Chicago eindelijk weer een duel te winnen. Thuis werd Pittsburgh Penguins, dat een enorm povere indruk maakte in het United Centre. Laat in de eerste periode wisten Andreas Martinsen en Brent Seabrook de Hawks op 2-0 te zetten. Met twee goals trok Bryan Rust de score weer gelijk en ook een goal van DeBrincat werd door Rust beantwoord. In de derde periode namen de Hawks dan toch afstand van de Penguins. Goals van Marcus Kruger, Jonathan Toews en Brandon Saad zorgden voor een 6-3 eindstand.

Tegen de Jets in het Central onderonsje werd nipt verloren in overtime. Het was Mark Scheiffele die de overtime winner binnenschoot en daarmee de eindstand bepaalde op 4-3

Colorado Avalanche

Connor McDavid en zijn Edmonton Oilers op bezoek in Denver. Colorado begon goed, maar kwam niet tot scoren. Een late goal van Kyle Brodziak in de eerste periode deed het spelbeeld volledig kantelen. De Oilers kregen leven door deze openingstreffer en liepen in de tweede periode uit naar maar liefst 0-4. Tot twee keer toe werd een treffer van Colorado (Mikko Rantanen en Colin Wilson) snel beantwoord. Pas bij 2-6 wist Colorado een vuistje te maken, maar de twee goals van captain Gabriel Landeskog waren puur voor het scorebord; 4-6.

Tegen de Blues dacht men een makkie te hebben maar kwamen de mannen bedrogen uit. Er werd met 4-3 verloren in overtime door een short handed goal van Ryan O’Reilly.

Dallas Stars

Op zondag opende Dallas zijn speelweek in en tegen Vegas. Met zijn eerste treffer van het seizoen bracht Martin Hanzal te score na iets meer dan zes minuten op 0-1. Het was pas zijn tweede wedstrijd van het seizoen, na een intensieve rugoperatie eerder dit kalenderjaar. Niet veel later maakte Ryan Carpenter alweer gelijk en in de tweede periode liep Vegas zelfs uit naar 3-1. Esa Lindell maakte het in de derde periode nog spannend voor de 3-2 te zorgen. Dallas zette druk, maar met goalie Ben Bishop naar de kant uiteindelijk de 4-2.

In Anaheim werd Dallas het slachtoffer van Ondrej Kase. De Tjechische winger opende de score en zorgde er later met twee goals voor dat een 1-3 voorsprong van de Stars teniet werd gedaan. De gelijkmaker van Kase werd snel opgevolgd door goals van Brandon Montour en Jakob Silfverberg, waardoor de Stars uiteindelijk met 6-3 ten onder gingen in de eendenvijver.

Door naar de volgende tegenstander in Californië: San Jose Sharks. Na een doelpuntloze opening brak Radek Faksa de ban; 0-1 Stars. Laat in die periode wist Timo Meier gelijk te maken en diezelfde Meier bracht de Sharks in de derde periode ook voorsprong. Joe Thornton maakte er niet veel later zelfs 3-1 van. De aansluitingstreffer van Miro Heiskanen maakte het duel nog spannend, maar een gelijkmaker kwam er niet. Een 3-2 nederlaag voor de Stars.
Ook tegen de Avalanche werd het voor de Stars te veel met 6-4 droop men af in een doelpuntrijke wedstrijd.

Minnesota Wild

Waar Chicago op zondag nog ten prooi viel aan Montreal Canadiens, liet Minnesota Wild op dinsdag juist geen spaan heel van de club uit Québec. Nino Niederreiter scoorde in de eerste periode de openingstreffer, maar pas in de tweede trok Minnesota echt het gas open, met vier treffers. Pas bij een 6-0 tussenstand kon Montreal wat terugdoen via Jeff Petry. Het laatste woord was echter aan Zach Parise. Hij bepaalde de eindstand op 7-1. Matt Dumba scoorde twee keer voor de Wild, en met zijn twaalf goals pakte hij de leiding in de topscorerslijst voor verdedigers.

Donderdagavond deed Minnesota het niet veel rustiger aan. Het bezoekende Florida Panthers kwam vroeg op 0-1 via Denis Malgin, maar daarna trapte de thuisploeg het gaspedaal in en keek het niet meer om. Mede dankzij twee goals en een assist van Nino Niederreiter pakte de Wild thuis opnieuw een overtuigende zege; 5-1.
Tegen de Flames was het in het begin nog even wat scores verwerken uit de vorige wedstrijd, maar aan het eind stonden de Wild met lege handen. Ze konden David Rittich maar een maal passeren en de Flames scoorde twee keer.

Nashville Predators

Nadat vorige week tweemaal op rij werd verloren van Calgary en Vancouver, moest een andere Canadese club het op dinsdag ontgelden in Nashville. Ottawa Senators kwam namelijk op bezoek. Toen Zack Smith de Sens al na 26 seconden op 0-1 had gebracht, leek die zege echter ver weg. Later die periode trok Austin Watson de score weer gelijk en in de tweede periode maakte Ryan Ellis een mooi één-tweetje met Roman Josi af; 2-1. Craig Smithvond in de derde periode ook het net, waardoor Nashville uiteindelijk een eenvoudige 3-1 zege pakte.

Op donderdag kon Nashville revanche nemen tegen de Canucks. De Preds begonnen vol overtuiging aan hun missie en kwamen al snel op 2-0. Schoten van Ryan Hartman en Nick Bonino vonden het net. Jay Beagle scoorde nog voor het einde van de periode de aansluitingstreffer, maar Calle Jarnkrok herstelde de marge in de tweede periode; 3-1. Nashville leek daarna eenvoudig een overwinning te pakken, tot de Canucks vlak voor tijd loskwamen. Brock Boeser en Bo Horvat scoorden in de slotminuten, waardoor er toch overtime moest komen. Daarin scoorde Colton Sissons de winnende goal, waardoor het tweede punt in de Music City bleef.

St. Louis Blues

Thuis tegen Florida op dinsdag waren het de gasten die na een kwartier de leiding pakten, nadat scheidsrechter Tim Peel eerder had gescoord namens de Blues. Deze goal werd (gelukkig voor de Panthers) afgekeurd. Evgenii Dadonov strafte geklungel van de Blues af; 0-1. In de derde periode kwamen de Blues alsnog los, en hoe! Ivan Barbashev maakte gelijk en elf seconden later schoot David Perron de 2-1 binnen. Diezelfde Perron maakte er iets later ook 3-1 van. Dit keer antwoorde Florida echter snel. 34 seconden na de 3-1 scoorde MacKenzie Weegar de aansluitingstreffer en later maakte Mike Hoffman zelfs gelijk. Brayden Schenn stelde, met minder dan vijf minuten te gaan, dan toch nog de zege veilig. Het werd 4-3.

Winnipeg Jets

Zondagavond kwam Philadelphia Flyers langs in Winnipeg. De Flyers hadden het betere van het spel. Het was goalie Connor Hellebuyck die voorkwam dat de Jets al vroeg een grote achterstand moesten incasseren. Aan de andere kant waren Kyle Connor en Josh Morrissey wel effectief en hoewel Jakub Voracek de 2-1 scoorde voor Philly, kwamen de Jets steeds beter in de wedstrijd. De thuisploeg buitte dat volledig uit en liep uiteindelijk uit naar een (vertekenende) 7-1 zege. Naast Hellebuyck was ook Mark Scheifele belangrijk, met drie assists.

Dinsdag kwam Winnipeg thuis tegen Chicago een stuk beter uit de startblokken. Mark Scheifele, Tyler Myers en Kyle Connor zorgden ervoor dat de Jets binnen een kwartier al een 3-0 voorsprong te pakken hadden. Connor tekende ook voor de 4-0 aan, maar daarna kreeg Chicago leven. Dylan Strome, Dominik Kahun en Alex DeBrincat brachten de score terug naar 4-3. Mathieu Perreault zorgde vijf minuten later voor opluchting met de 5-3, en een empty-netter van Brandon Tanev bracht de eindstand op 6-3.

Vervolgens kwam Connor McDavid en co. op bezoek in Winnipeg op donderdag. Nadat Ryan Spooner de Oilers vroeg op voorsprong had gezet, voerden de Jets de druk op en bouwden via Mathieu Perreault, Nikolaj Ehlers en Patrik Laine een 3-1 voorsprong op. Halverwege de tweede periode leek er daarom geen vuiltje aan de lucht. Leek, want de Oilers vochten zich nog voor het einde van de periode terug en kwamen zelfs op voorsprong; 3-4. De Jets lieten het er echter niet bij, creërden haast een eenrichtingsverkeer in de derde periode en werden via Mark Scheifele beloond. Bij een 4-4 stand moest er overtime komen, en maakte verdediger Josh Morrissey al vroeg aan de onzekerheid een einde. Het werd 5-4.

Stand in de Central:

1. Nashville Predators – 33 wedstrijden – 45 punten
2. Winnipeg Jets – 32 wedstrijden – 44 punten
3. Colorado Avalanche – 33 wedstrijden – 42 punten
4. Minnesota Wild – 32 wedstrijden – 36 punten
5. Dallas Stars – 33 wedstrijden – 35 punten
6. St. Louis Blues – 30 wedstrijden – 28 punten
7. Chicago Blackhawks – 34 wedstrijden – 26 punten

Previous Daniel Sprong eist hoofdrol op bij Anaheim met twee treffers
Next Tilburg Trappers verliest in overtime met 6-5 in Herne