Daniel Sprong eist hoofdrol op bij Anaheim met twee treffers


Daniel Sprong

Daniel Sprong was vannacht de grote man bij Anaheim Ducks. De ploeg won, in overtime, met 2-1 op bezoek bij Columbus Blue Jackets en onze landgenoot scoorde beide treffers.

SHARP ANGLE

Nadat de Blue Jackets in de dertiende minuut op 1-0 waren gekomen via een kanonskogel van Markus Nutivaara, antwoordde de Nederlander een kleine drie minuten later. Hij kreeg de puck aan de rechterzijde van het ijs en schoot vanuit een ‘onmogelijke hoek’ de gelijkmaker binnen. Sprong is gezegend met een ontzettende quick release en daar verraste de Nederlander goalie Bobrovsky mee van de achterlijn.

Tekst gaat verder onder de video

Anaheim had het niet makkelijk met het prima spelende Columbus dat er een lekker fysiek duel van maakte.  Zeker in de tweede periode was Ducks-goalie John Gibson op zijn post als zijn ploeg hem nodig had. De bezoekers kregen 37 schoten op het doel te verwerken. Omdat ook Columbus-goalie Sergei Bobrovsky zijn goal schoon hield, moest overtime de beslissing brengen. En daar liet Sprong in de tweede minuut opnieuw zijn klasse zien. De Nederlander ontving de puck vanuit de face-off en schoot met een knap wrist-shot raak in de bovenhoek. Het was de derde treffer in vijf duels voor onze landgenoot, die het goed naar zijn zin heeft in Anaheim.

SPRONG EN ZIJN DUCKS GAAN GOED

De Ducks boekten daarmee de vijfde uitzege op rij, de achtste zege in de laatste negen duels en klommen op naar de tweede plek in de Pacific Division. Het weet de hete adem in de nek van San Jose Sharks en Edmonton Oilers, die beiden op verliespunten gelijk staan met de ploeg van Sprong. Het volgende duel zal voor de Nederlander een speciaal tintje geven; Maandag- op dinsdagnacht 1:00 Nederlandse tijd staat het uitduel tegen Pittsburgh Penguins op het programma.

De Pens draftten Sprong in 2015 als 46e overall, waarna hij verrassend het roster direct haalde. Toch werd het niet het gewenste huwelijk vanwege het ontbreken van ijstijd. Dit seizoen kwam de 21-jarige Amsterdammer in zestien duels in actie voor Pittsburgh, waar hij op de vierde lijn gemiddeld acht minuten ijstijd kreeg. Hij noteerde er vier assists. In totaal speelde Sprong in drie seizoenen 54 duels voor de Penguins, goed voor vier goals en vijf assists. De ijstijd in Californië ligt op bijna vijftien minuten per wedstrijd, waar hij in de tweede lijn schaatst en het vertrouwen krijgt.

Sprong verscheen vannacht voor de camera waarin hij aangaf ‘dat hij blij is dat de trainers en het mangement hem de kans geven om te spelen’

Previous Eerste zege Antwerp, Leuven en Amsterdam doen goede zaken
Next Ovechkin red hot voor Washington, prima week voor Daniel Sprong met Anaheim