Eerste zege Antwerp, Leuven en Amsterdam doen goede zaken


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteren werden er drie duels afgewerkt in de BeNe League. Alle wedstrijden kenden één belang: de playoff plaatsen zeven en acht. Antwerp boekte de eerste zege in Mechelen, waar Leuven en Amsterdam ook prima zaken deden. Ed Versteeve blikt terug.

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ANTWERP PHANTOMS 3-4

Het nog puntloze Antwerp Phantoms ondernam de reis naar Mechelen om aan te treden tegen Golden Sharks. De thuisploeg speelde inmiddels het twaalfde (!) duel al in de competitie. Na acht minuten spel leken de bezoekers ook voor de achtste maal de punten te moeten laten. Sharks leidde met 2-0 door treffers van Olivier Bouchard en Aivaras Bendzius. Antwerp rechtte de rug in het middenstuk en wist binnen dertien minuten drie maal raak te vuren. Akke Klijsen, Bram Klijsen en Ax L Kila deden Mechelen verstommen. Kort daarna lag de gelijkmaker in de netten via opnieuw Bouchard. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht, ook in het slotstuk. De beslissing viel welgeteld twee tellen voor het eindsignaal. Jens Theunis werd de gevierde man voor Phantoms met een powerplay goal, waarmee na zeven nederlagen eindelijk de hatelijk nul uit de stand werd weggeveegd.

AMSTERDAM TIGERS – TRAPPERS TOEKOMSTTEAM 6-1

Tigers had wat goed te maken gezien het eerdere bekerduel in de Jaap Eden. Trappers capituleerde toen pas nadat Amsterdam een achterstand in de derde periode omboog. Dat liep deze keer anders en daar had John Versteeg de hand in. Na een kwartier had de veteraan een hattrick achter goalie van Ierland liggen. Er was toen inmiddels al een stuk boarding gerepareerd, mede door de timmerkunsten van Overweg.

Ivan Muso en Stef Overweg completeerde de 5-0 eerste ruststand voor Tigers. Na de eerste dweil viel direct de 5-1 via Delaney Hessels, maar via opnieuw Versteeg verscheen de 6-1 eindstand al vroeg op het bord. Tigers pakte weer eens drie punten en mag vanavond proberen op Ruggeveld om Antwerp Phantoms af te houden van een zes punten weekend.

ZOETERMEER PANTERS – CHIEFS LEUVEN 3-4 OT

Vorig seizoen pakte Leuven het laatste playoff ticket door te winnen van Panters. Zoetermeer moest vanavond de zege pakken om goede zaken te doen om plek zeven en acht. Met die opdracht waren de Chiefs ook uit Leuven aan komen waaien. De thuisploeg startte alleraardigst en kwam op voorsprong via Berry Donders. Het drukte niet door en dat moet je tegen Leuven niet doen. Alec James doelpuntte twee maal voor de Belgen; één voor de eerste dweil en één maal erna.

Erik Brand bracht het duel weer in evenwicht, maar  Iniaz Steyaert zette zijn Chiefs weer aan de leiding. In de slotperiode drong Panters aan en moest Leuven tegenhouden. Drie minuten voor tijd beloonde Zoetermeer zichzelf via een pegel van Michael van Rijswijk. Vlak voor het einde miste Panters dé kans op de zege en daar kreeg het in overtime de rekening voor gepresenteerd. Wie anders dan Alec James, die de laatste weken goed in vorm is, zorgde ervoor dat het tweede punt de bus inging richting België. Lang hoeven de ploegen elkaar niet te missen; vanavond staat de return al gelijk op de agenda.

Previous Mannheim herstelt de rangorde en verslaat achtervolgers
Next Daniel Sprong eist hoofdrol op bij Anaheim met twee treffers