Mannheim herstelt de rangorde en verslaat achtervolgers

Face-Off IJshockey DEL

In deze 27e speelronde van de Deutsche Eishockey Liga herstelde Mannheim weer de rangorde, omdat ze binnen vijf dagen wonnen van München en Augsburg, de respectievelijke nummers twee van dat moment. Düsseldorf nestelde zich mooi op de derde plaats. Cor Machielsen keek mee en brengt jullie up to date.

Adler Mannheim – Augsburger Panther 5-3

Nadat Mannheim vorige week won op bezoek in München van de toenmalige nummer twee, deed men dat nu even over. Augsburg kwam op bezoek als nummer twee en nam drie keer een voorsprong.  0-1, 1-2, en 2-3. Thomas Holzmann scoorde er twee en Daniel Schmolz één. De gelijkmakers van de Adlers kwamen tot stand door Marcus Kink, Garret Festerling en Thomas Larkin scoorde de 3-3 in de 54e minuut. Nog geen vijftig seconden later zette Chad Kolarik de Mannheimer voor het eerst op voorsprong. De empty netter in de slot seconden was de tweede van de dag voor Festerling.

THOMAS SABO Ice Tigers – Pinguins Bremerhaven 7-3

Binnen twintig minuten stond er al 4-1 op het bord mede dankzij twee powerplay goals voor de Ice Tigers. Die score werd uitgebreid met twee goals in de tweede periode door Filip Dupuis en Mike Mieszkowski. Jan Urbas en Rylan Schwartz maakten de uitslag iets dragelijker, maar het slotakkoord was voor Leonhard Pföderl van de Ice Tigers die de eindstand op 7-3 bepaalde.

Eisbären Berlin – Schwenninger Wild Wings 1-3

De Finnen van de Wild Wings zorgden voor alle goals en legde daarmee de 10488 toeschouwers in Berlijn het zwijgen op. Twee keer Ville Korhonen en een keer Jussi Timonen zorgde voor de overwinning van de nummer laatst. James Scheppard scoorde voor de Eisbären.

Düsseldorfer EG – Grizzlys Wolfsburg 3-1

Dat het zo lang duurde voordat de DEG afstand nam van de Grizzly’s lag puur aan de Wolfsburger goalie, David Leggio. Düsseldorf schoot 39 keer op goal en hij werd maar twee keer gepasseerd. De 3-1 was een empty netter van John Henrion. Na twee minuten pakte Wolfsburg  brutaal de leiding door Wade Bergmann. Marco Nowak bracht in de 21e minuut de stand op 1-1, waarna Alexander Barta via een powerplay goal de DEG op voorsprong zette in de 49e minuut.

Krefeld Pinguine – ERC Ingolstadt 2-3 SO

Na de 2-2 binnen 60 minuten zou de overtime het verschil moeten gaan maken. Ondanks de vier doelpogingen van Krefeld hield goalie Timo Pielmeier zijn goal schoon in overtime. Ingolstadt pakte ook nog het extra punt mee doordat Thomas Greilinger als enige een shootout wist te scoren.

Iserlohn Roosters – Straubing Tigers 3-4

Na veertig minuten was het 3-3 en in de laatste periode was het Michael Connolly die met een powerplay goal ervoor zorgde dat de drie punten mee terug gingen naar Straubing.

EHC Red Bull München – Kölner Haie 5-2

De mannen uit München herstelden zich uitstekend na de nederlaag van afgelopen weekeind tegen de Haie uit Köln. Na twintig minuten stond er al 3-0 op het scorebord. Austin Madaisky zette de Haie ook op het bord met de 3-1, maar daarna waren het weer de Bulls die scoorden via Ryan Button en John Mitchell. Één seconde voor het einde van de tweede periode was het Jason Akeson die via een powerplay goal de 5-2 binnen schoot. Ondanks het overwicht van de Haie in de derde periode konden ze niets meer aan de eindstand veranderen.