Tilburg Trappers verliest in overtime met 6-5 in Herne

Afgelopen donderdag beleefde Tilburg Trappers een ongelukkige wedstrijd tegen de Saale Bulls uit Halle. Toch wisten zij na shoot-outs de wedstrijd te winnen. Herner E.V. beleefde vrijdag een topwedstrijd door de nummer twee, Scorpions in Hannover met 1-4 te verslaan. Vandaag reisden Tilburg Trappers en bussen vol fans af naar de Hanibal Arena in Herne. De Supportersclub Tilburg Trappers Fanatics organiseerde de busreis, waardoor het stadion in Herne, blauw-geel kleurde. De vele meegereisde fans zagen hun team met 6-5 in overtime van Herner E.V. verliezen. Graeme McTaggart en gastredacteur Ranko Bakker praten jullie volledig bij.

Evenwichtige periode

Al na vierenhalve minuut mocht Edwin Schitz van Herner richting de strafbank. Nog geen twintig seconden later was het Mickey Bastings die de trekker overhaalde en de Tilburgers met een powerplay-goal op een voorsprong zette. Het waren Alexei Loginov en Brock Montgomery die Bastings in scoringspositie brachten. Herne goalie Björn Linda, die sinds eind november de DEL 2 voor de Oberliga verruilde was kansloos. Heel lang konden de Tilburgers de voorsprong niet vasthouden. Cornelius Krämer maakte nog geen vier minuten later de gelijkmaker. Verdediger Jordy Verkiel bracht vier minuten later Tilburg weer op voorsprong na een keurige pass van Giovanni Vogelaar. Ondanks dat Herne in de eerste periode goed kon omschakelen, was het Tilburg Trappers die de druk er op hield. Dat zorgde voor een evenwichtige eerste periode ondanks dat de Tilburgers met een voorsprong naar de kleedkamer gingen.

Jordy Verkiel en Max Hermens na de 1-2. Foto: Arie Leeuwesteijn

Bloedstollend middenstuk

Het waren wéér de bezoekers die de score opende. Teamcaptain Ivy Van Den Heuvel schoot met scherp na assists van Montgomery en Bastings. Drie minuten later was het weer raak. Ook de 1-4 werd door Van Den Heuvel gemaakt.

Ivy Van Den Heuvel die de puck op goalie Linda afvuurt. Foto: Arie Leeuwesteijn

Ivy Van Den Heuvel na het maken van één van zijn twee goals. Foto: Arie Leeuwesteijn

Binnen vier minuten tijd werden er twee goals door Herner E.V. gemaakt. Dennis Thielsch en Patrick Asselin (met een powerplay-goal) brachten de stand terug naar 3-4. Vervolgens mocht het team uit Herne een penaltyshot nemen. Het was Ruud Leeuwesteijn die zijn hoofd koel hield en daarmee de gelijkmaker voorkwam. Uiteindelijk was het alsnog Asselin die twintig seconden na de gemiste penaltyshort raak schoot.

Ruud Leeuwesteijn die de penaltyshot tegenhoudt. Foto: Arie Leeuwesteijn

Binnen 10 minuten tijd was de 1-4 omgebogen naar een 4-4 tussenstand. Tot overmaat van ramp werd het bijna 5-4, alleen besloot de arbitrage de goal af te keuren. Herne trok in de tweede periode de wedstrijd naar zich toe, maar wist niet op voorsprong te komen.

Danny Stempher en Reno De Hondt. Foto: Arie Leeuwesteijn

Geen winnaar in reguliere tijd

Beide teams begonnen de laatste periode fel, wat resulteerde in wat opstootjes omdat overtredingen van beide teams niet werden gezien. Beide teams raakte daardoor gefrustreerd. Ook in de laatste periode was het Herne dat gretiger was en veel meer kansen creëerde dan het team van coach Bo Subr. Goalie Leeuwesteijn werd zwaar op de proef gesteld en liet zien uit het juiste hout te zijn gesneden. Diverse Tilburgse overtredingen zorgde voor nog meer druk op de spelers. Uiteindelijk lukte het Herne niet om te profiteren van de man meer situaties. Trappers probeerde zo nu en dan wat terug te doen door wat schoten op Linda af te vuren. Echter wist de sterke goalie, die schoten te pareren. Na meer dan een kwartier spelen werd er dan toch gescoord. Het was Vogelaar die zonder genade de puck langs Linda schoot en daarmee de Tilburgers terug op voorsprong zette.

Giovanni Vogelaar na de 4-5. Foto: Arie Leeuwesteijn

Twee minuten later werd de stand wéér gelijk getrokken door Herne. Daardoor was er na zestig minuten spelen nog geen winnaar bekend. Lois Spitzner maakte een mooie goal waardoor er uiteindelijk Overtime gespeeld moest worden.

Ruud Leeuwesteijn die met goede reddingen, tegendoelpunten probeert te voorkomen. Foto: Arie Leeuwesteijn

Overtime brengt beslissing

Alexei Loginov. Foto: Arie Leeuwesteijn

Na nog geen minuut te spelen was er een grote kans op een overtime-winst voor de Tilburg Trappers. Het schot ging voor Trappers en alle meegereisde fans, helaas naast. Ook daarna volgde een goede kans voor de Tilburgers. Het was Herne dat hun kans wél verzilverde na een snelle counter. Asselin ging alleen op Leeuwesteijn af en schoot zijn team naar de overwinning. Tilburg Trappers en de vele meegereisde fans nemen één punt mee naar Tilburg na een bloedstollende wedstrijd.

Cindy Scheffers is namens Face-Off afgereisd naar Herne. Ondanks de nederlaag in overtime kunnen de supporters terugkijken op een leuke Away Day met een leuke pot ijshockey. Cindy Scheffers zal daarvan verslag van doen.

De eerstvolgende wedstrijd van de Tilburg Trappers is vrijdag 21 december. Dan spelen de Tilburgers een uitwedstrijd in Erfurt tegen de TecArt BlackDragons.

Previous Ovechkin red hot voor Washington, prima week voor Daniel Sprong met Anaheim
Next Herentals in knotsgek duel langs Luik, Geleen verslaat Nijmegen en pakt koppositie