Ovechkin red hot voor Washington, prima week voor Daniel Sprong met Anaheim

Pacific Division: Edmonton Oilers staan inmiddels op een play-off plaats

Een week die begon met “de battle of Alberta” die de Oilers wonnen en dat was de enige Pacific onderonsje deze week. Daniel Sprong die weer nadrukkelijk aanwezig was bij de Ducks en iedereen noemt de Pacific de zwakste divisie maar als je met drie teams in de top tien staat van de league dan kan je best wel hockeyen.

Anaheim Ducks zeer blij met Daniel Sprong

Nu met Daniel Sprong in de line-up blijven we een close look houden op de mannen uit Anaheim. Sprong startte weer op de tweede lijn en zou zich wederom in de schijnwerpers plaatsen want er werd mede dankzij zijn goal in de shootouts gewonnen van de Devils.  Na veertig minuten was het 3-4 en via Pontus Aberg en Ondrej Kase namen de Ducks een 5-4 voorsprong. Alleen Marcus Johansson gooide roet in het eten door 58 seconden voor tijd de 5-5 te scoren. In overtime konden de Ducks de winnende nog niet maken omdat Cory Schneider zich niet liet passeren. Pas bij de shootouts was het via Sprong en Ryan Getzlaf dat de winst werd veiliggesteld.

Tussendoor namen de Ducks weer een Right Winger in dienst. Adam Cracknell werd getrade met de Leafs voor Steven Oleksy. Zou Cracknell een concurrent kunnen worden voor Daniel Sprong? Ondertussen kwamen ook nog de Stars op visite. Hoewel het na veertig minuten 2-3 stond werd in de laatste periode het verschil gemaakt door de Ducks. Sprong kwam tot drie schoten op goal en een kwartier aan ijstijd. Ondrej Kase prikte een hattrick binnen tijdens de 6-3 overwinning.

Wedstrijd drie deze week werd de wedstrijd van Daniel Sprong, tegen de Blue Jackets (1-2) nam hij de gelijkmaker voor zijn rekening en scoorde de overtime winner.

Arizona Coyotes spelen maar twee wedstrijden en winnen er een in overtime.

Op bezoek bij de Bruins werd voor de veertiende keer op rij verloren van Boston. Ondanks een 2-0 voorsprong na twintig minuten door Nick Schmaltz en Nick Cousins. De 4-3 werd gescoord met zijn eerste in de NHL door rookie Michael Bunting.

Op bezoek in New York bij de Rangers kwam en tot overtime en die werd gewonnen door de Coyotes. Al was dat nog vrij verrassend aangezien het na 25 minuten al 3-0 stond voor de Rangers. Maar door Jordan Oesterle, Josh Archibald en Oliver Ekam-Larsson kon in overtime oud Rangers speler Derek Stepan de twee punten mee naar huis nemen.

Calgary Flames buigen alleen in de battle of Alberta

In de battle of Alberta werd er gebogen voor de Oilers doordat Connor McDavid de enige goal van de wedstrijd maakte. Daarna kwamen de Flyers op bezoek en werd er in overtime gewonnen na een 3-5 achterstand. Binnen anderhalve minuut werd er twee keer gescoord door Rasmus Andersson en Sean Monahan en de overtime winner werd gemaakt door Johnny Gaudreau.

De week werd afgesloten op bezoek bij de Wild, er stonden nog wat rekeningen open na wat hits een week terug, en er waren her en der wat vechtpartijtjes. De wedstrijd an sich kon ook schriftelijk worden afgedaan. De Flames wonnen met 2-1 door goals van Mark Giordano en Matthew Tkachuk.

Edmonton Oilers blijven winnen onder Ken Hitchcock

De Battle of Alberta is altijd al een beladen wedstrijd. Zo ook deze, de Flames staan op kop in de Pacific divisie en Western Conference en de Oilers kruipen stapje voor stapje uit het dal wat Todd McLellan heeft achtergelaten, en nu met Ken Hitchcock zijn ze redelijk op de goede weg.

Het werd een wedstrijd van de goalies, waarbij alleen David Rittich éénmaal werd gepasseerd. En wel door Connor McDavid die een schitterende aanval zelf opzette en ook zelf afrondde na een prachtige strakke harde pass van Alex Chiasson. Mikko Koskinen pakte alweer zijn derde shutout en is in Rogers Place nog ongeslagen met een 6-0 en een save percentage van .970. Met deze overwinning eindigde de Oilers de vijf wedstrijden op rij winst van de Flames.

Op bezoek bij een ander goed presterend team de Colorado Avalanche twee dagen later stond er na vijfendertig minuten 0-4 op het bord. Na vijftig minuten 6-2 maar de Avalanche wisten nog twee keer te scoren maar dat was niet voldoende om ook maar een punt te pakken ondanks een groot overwicht, maar wederom Mikko Koskinen was een duidelijke sta in de weg. Leon Draisatl en Ryan Nugent-Hopkins scoorde ieder drie punten.

In wedstrijd drie van deze week wederom een tegenstander die hoog in de league staat namelijk de Winnipeg Jets. Na een 3-1 tussenstand in het voordeel van de Jets scoorde de Oilers drie keer op rij. Darnell Nurse, Jujhar Khaira en een powerplay goal van Alex Chiasson laat in de tweede periode brachten de stand op 3-4. Dat het toch nog tot overtime kwam was alleen maar te danken aan Cam Talbot die in de laatste periode zeventien schoten kreeg te verwerken en maar een keer capituleerde. De Oilers kwamen maar tot twee schoten in de laatste twintig minuten. In de overtime was het Connor McDavid die het ijzer raakte en in de counter attack was het Josh Morrissey die Talbot passeerde.

De vierde wedstrijd in vijf dagen was in eigen huis waar de Flyers op bezoek kwamen. Het “Dynamic Duo” waren beide weer goed voor drie punten. Connor McDavid met twee goals en een assist en Leon Draisatl met drie assists. Alex Chiasson scoorde zijn veertiende goal en heeft in december al een carrière record te pakken. Hijzelf zegt daarover. Het is niet zo moeilijk om een record te scoren als je samen speelt met de beste ter wereld. Mikko Koskinen was weer goed voor 31 saves en heeft thuis nu 7-0-0 staan met drie shutouts. Onder Ken Hitchcock is de score nu 9-2-2.

LA Kings blijven ook na trainerswissel verliezen

De week begon op bezoek in Detroit en ondanks het dubbel aantal schoten op doel 43-21 werd er met 3-1 verloren van de Red Wings. Anze Kopitar scoorde de eretreffer.

Op bezoek bij de Sabres werd er een puntje gehaald ondanks een 3-1 voorsprong na veertig minuten. Jake Muzzin, Matt Luff en Adrian Kempe scoorde voor de Kings.

Door naar de Blue Jackets werd geen succes. De Kings kregen met 4-1 op de kop. De enige goal voor LA werd gescoord door Dustin Brown.

Op bezoek bij de Penguins werd zelfs een punt behaald. Jake Muzzin, Matt Luff en Alex Lafallo zorgde voor de drie goals waarna Phil Kessel de overtime winner wist te scoren.

San Jose Sharks hebben rustige week met twee wedstrijden

In het begin van de week kregen de Sharks de Devils op bezoek. Na een 0-1 voorsprong voor New Jersey werd het al snel omgebogen in een voorsprong doordat Timo Meier er twee en Radim Simek zijn eerste voor de Sharks en in de NHL scoorde. De andere goals werden gescoord door Joe Pavelski en Tomas Hertl zodat de eindstand 5-2 werd.

Twee dagen later kwamen de Stars op visite en wederom was het Timo Meier die twee keer scoorde en de derde goal kwam van Joe Thornton. Dit was een iets moeilijkere wedstrijd als tegen New Jersey. Het werd nipt 3-2. Maar ook die punten tellen gewoon mee.

Vancouver Canucks genieten nog steeds van Elias Pettersson.

De Canucks mochten op bezoek bij de kwakkelende Blues. Elias Pettersson scoorde een keer en had vier assists, maar was niet de man of the match. Dat was Brock Boeser die een hattrick scoorde, zijn tweede in de NHL. Bo Horvat en Nikolay Goldobin maakte het halve dozijn vol.

Door van Missouri naar Ohio voor de Canucks, om op bezoek te gaan bij de Blue Jackets. Ook deze blauwen werden aan de zegekar gebonden. Elias Peterson scoorde de 2-2 in de 57e minuut en Jake Virtanen deed dat een minuut later door de winnende te scoren.

De volgende trip bracht Vancouver naar de staat Tennessee om aan te treden tegen de Predators in Nashville oftewel Music City. Na een geruststellende 3-1 voorsprong voor Nashville was het wederom laat in de derde periode dat de Canucks terugkwamen. Brock Boeser met een powerplay goal en Bo Horvat met een SHG 44 seconden voor tijd zorgde voor het punt want in overtime sloegen de Predators alsnog toe via Colton Sissons.

De vierde wedstrijd in een week was thuis waar de Flyers hun Canada trip afronden. Ook daar kregen de Flyers een nederlaag te verwerken. Met maar liefst 5-1 werden ze teruggestuurd naar Gritty. Vijf verschillende goal scorers voor de Canucks. Christopher Tanev, Loui Eriksson, Josh Leivo, Brock Boeser en Markus Granlund maakte de vijf vol.

Vegas Golden Knights blijven stug punten verzamelen

De Stars kwamen op visiste in Sin City. Ze probeerde er iets te halen maar kwamen bedrogen uit en met 4-2 wonnen de Golden Knights door goals van Ryan Carpenter, William Karlsson, Alex Tuch en Reilly Smith.

In de tweede wedstrijd gingen de Las Vegas mannen op visite bij de Islanders. Daar werd nipt gewonnen met 2-3 doordat Marc-Andre Fleury weer lastig te passeren bleek. Thomas Nosek, Jonathan Marchessault en William Karlsson prikte de goals binnen.

Daarna mocht men door naar de Devils, daar leverde het bezoek toch een puntje op, al kon men een 4-1 voorsprong niet vasthouden. In overtime werd verloren met 5-4. Alex Tuch, William Carrier en twee van William Karlsson  waren de doelpuntenmakers.