Duitsland verliest van Rusland B in overtime, Zwitserland wint nipt van Slowakije


Geen wedstrijden dit weekeinde in de Europese competities, maar er zijn wel diverse landenteams toernooien. Een “beroemd” toernooi is de Duitsland Cup. Cor Machielsen keek mee en praat jullie weer bij.

Slowakije – Zwitserland 2-3

De Slowaken kwamen al snel op een 1-0 voorsprong door David Bondra. Het duurde tot halverwege de wedstrijd dat de Zwitsers op gelijke hoogte kwamen via Dario Simion. Aan het eind van de tweede periode namen de Zwitsers brutaal de voorsprong door Noah Rod. Een mooie powerplay goal van Marcel Hasak betekende de gelijkmaker. Maar het laatste woord was voor Inti Pestoni die eveneens via een man meer situatie in de 49ste minuut de Zwitsers naar de overwinning schoot. Christoph Bertschy de 24-jarige ex Minnesota Wild speler gaf drie assists bij alle drie de goals van de Zwitsers.

Duitsland – Rusland “B” 3-4 OT

Terwijl het eerste team van de Russen om de Karjala Cup speelt met Finland, Tsjechië en Zweden hadden de Russen het B-elftal gestuurd naar de Deutschland Cup, bestaande uit jonge spelers met KHL-ervaring. En dat was te zien. Rusland speelde snel en direct en kwamen via een shorthanded goal op voorsprong door Nikolai Demidov de verdediger van Novosibirsk aan het eind van de eerste periode. Aan het begin van de tweede periode kwam Duitsland wat beter uit de startblokken. Twee powerplay goals van Leo Pföderl van de Nürnberg Ice Tigers bracht de Duitsers op gelijke hoogte met de stand 2-2, omdat Dmitri Yudin tussen de powerplay goals, de Russen op 1-2 had geschoten. Tweeëntwintig seconden voordat de toeter ging om het einde van de tweede periode in te luiden bracht Frank Mauer van landskampioen Red Bull München de Duitsers zelfs op voorsprong. In de vijftigste minuut was het de 25-jarige aanvaller van Magnitogorsk Andrei Chibisov die de Russen weer naast de Duitsers bracht. Beide goalies lieten zich in reguliere speeltijd niet meer passeren en dus kwam het aan op overtime voor wie het extra punt kreeg toebedeeld. Konrad Abeltshauser ging alleen op de Russische goalie Igor Bobkov af maar kreeg de puck er niet langs en in de perfect uitgevoerde counter was het Artyom Zemchyonok die de puck wel langs de Duiste doelman Mathias Niederberger gleed en zo de overwinning voor de Russen kon opeisen.

Zaterdag 10 november gaat men verder met om 13:30 uur de wedstrijd Duitsland – Zwitserland en om 17:00 uur Rusland B tegen Slowakije.

Previous Lester Brown, offensieve aanwinst voor Bulldogs Luik
Next Daniel Sprong onderweg naar de uitgang in Pittsburgh?