Daniel Sprong onderweg naar de uitgang in Pittsburgh?


De naam van Daniel Sprong is in de geruchtenmolen beland. Darren Dreger, een van de bekendste insiders in het Noord-Amerikaanse ijshockey, liet vannacht de naam van de Amsterdammer vallen tijdens het segment Insider Trading op het sportkanaal TSN. Hij vertelde dat Jim Rutherford, GM van Pittsburgh, zijn team wil opschudden. De ploeg zou niet goed in elkaar zitten op dit moment. Dreger suggereert daarom dat Sprong weleens kind van de rekening kan worden. Als scherpschutter zou hij niet in zijn huidige rol passen (Sprong speelde vaak met verdedigend ingestelde aanvallers, red.). Volgens Dreger zal de Nederlander zeker interesse wekken van andere clubs.

“Verrast als hij niet weggaat”

Op woensdagavond, de avond dat Sprong een healthy scratch was tegen Washington Capitals, gooide Dreger er nog een schepje bovenop. Tijdens de voorbeschouwing voor dat duel op het tv-kanaal NBC vertelde hij dat andere clubs de jonge spelers van Pittsburgh in de gaten houden. Sprong zou een van die spelers zijn. “Vanwege zijn leeftijd en het geloof dat hij in de top negen, of misschien zelfs top zes, zou kunnen spelen, zal er interesse zijn”, vertelde de insider. “Ik zou verrast zijn als hij niet weggaat [uit Pittsburgh].”

Deze redenatie komt niet overwachts. Sprong is, ondanks de stroeve start van dit seizoen, nog steeds een toptalent. Zijn 32 goals van vorig seizoen in de AHL zal andere clubs doen watertanden. Daarnaast zal de waarde van de winger op de markt afnemen naarmate hij meer wedstrijden toekijkt of niet in zijn ideale rol speelt. Rutherford zou dus met de week minder kunnen vragen in ruil voor de Nederlander. Als er een team is dat een plek voor hem heeft in een aanvallende rol en interesse heeft, is het niet meer dan logisch dan dat Rutherford zal gaan luisteren.

Sprong slaat juiste toon aan

Jason Mackey van de krant Pittsburgh Post-Gazette ging ook op onderzoek uit naar interesse in Sprong. Hij bevestigt dat Pittsburgh inderdaad zal luisteren naar aanbiedingen voor de Nederlander, maar voegt toe dat hij niet weet of er teams zijn die zich ook echt gemeld hebben. Daarnaast stelt Mackey dat mocht Sprong ontevreden zijn in Pittsburgh, dat hij zich heel goed opstelt naar de media. “Hij zegt de juiste dingen en vertelt constant dat hij zijn speelminuten moet verdienen”, schrijft Mackey.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Previous Duitsland verliest van Rusland B in overtime, Zwitserland wint nipt van Slowakije
Next Ceaney van Uytrecht - CAIROX HIJS Hokij