Edmonton, Calgary en Vancouver sluiten aan in de top van de league


Atlantic Division:

Deze week stonden er in de Atlantic divisie drie krakers op het spel. Zo speelden Bufallo Sabres en Ottawa Senators een keer thuis en uit tegen elkaar en ging Tampa Bay Lightning op bezoek bij Montreal Canadiens voor een heuse divisie topper.

Brayden Point op dreef voor Tampa Bay Lightning 
Op dinsdag wist het team van aanvoerder en superster Steven Stamkos acht keer te scoren tegen New Jersey Devils. Grote man met een goal en drie assists was Brayden Point. Op Donderdag werd er van het ijzersterke Nashville Predators verloren. Zaterdag volgde er de divisie topper tegen Montreal Canadians. Hier bleek maar eens te meer dat de Lightning een team is om rekening mee te houden.  Stamkos scoorde tweemaal in de met 4-1 gewonnen wedstrijd.

Rustige week voor Boston Bruins
Slechts twee wedstrijden stonden er op de kalender van Boston. De uitwedstrijd tegen Carolina Hurricanes, en zaterdag tegen titelfavoriet Nashville Predators .
Brad Marchand scoorde twee maal tegen de Hurricanes, in de met 3-2 gewonnen wedstrijd. Zaterdagavond werd nipt verloren met 1-0. Marchand liet wel weer van zich spreken met een schwalbe.

Montreal Canadians blijven de verwachtingen overtreffen 
De  verrassing in de divisie mag tot nu toe toch wel Montreal zijn. Op dinsdag werd er thuis verloren van Dallas. Maar op donderdag wist men zich prima te revancheren door met klinkende cijfers 6-4 de huidige kampioen Washington te verslaan. Opmerkelijk feit was dat Montreal de 5-4 en de 6-4 in twee seconden tijd wisten te scoren. Zaterdag volgde de topper tegen Tampa Bay, dat ondanks een snelle goal van Max Domi een maatje te groot bleek.

Toronto Maple Leafs zoekende na nieuwe blessure van Auston Matthews 
Na het nieuws dat ster speler Auston Matthews voor vier weken uitgeschakeld is met een schouder blessure werd er verloren van Calgary Flames. Vervolgens werd er drie dagen later ook verloren van Dallas Stars. Het lijkt er op dat Toronto maar moeilijk weet te winnen zonder Austin Matthews. Na de twee verloren wedstrijden tegen Dallas en Calgary, stond zaterdagavond de volgende lastige tegenstander op de kalender; de wedstrijd in – en tegen de Pittsburgh Penguins . Morgan Rielly nam Toronto op sleeptouw, scoorde twee keer en goalie Frederik Andersen pakte zijn eerste shut-out van het seizoen, het werd 5-0.
Buffalo Sabres beleven goede week
Dinsdag kwam Calgary Flames op bezoek. Dit leverde een hard bevochten punt op. Helaas werd er in de verlenging verloren. Na deze wedstrijd volgt de dubbele confrontatie met divisie genoot Ottawa Senators. De eerste werd verloren, maar de tweede is voor het eigen publiek. Jeff Skinner, Jason Pominville en Casey Mittlestad wisten alle drie tweemaal het net te vinden. Het werd uiteindelijk 9-2.
Mike Condon hoofdrolspeler van Ottawa Senators
Een drukke week voor de mannen uit de hoofdstad van Canada. Zondag werd er in overtime verloren in Las Vegas, om vervolgens op dinsdag bij Arizona een oorwassing te krijgen. Ondanks de nederlaag tegen Arizona ,was het vooral goalie Mike Condon die na een grote blunder het onderwerp van gesprek was. Gelijk na de wedstrijd werd de ongelukkig spelende goalie “on waivers”  gezet, en lijkt zijn NHL carrière er (voorlopig) op te zitten. Na deze wedstrijd volgt er op donderdag de thuis wedstrijd tegen Buffalo Sabres deze werd gewonnen. Zaterdag stond de return in Buffalo in de planning, het werd een wedstrijd om snel te vergeten, Buffalo won met dikke cijfers 9-2.

Drie gewonnen wedstrijden op rij voor Detroit Red Wings Het was een top week voor de Red Wings. Ze speelden deze week drie wedstrijden, Thuis tegen Dallas en New Jersey en tussendoor nog een uitwedstrijd in en tegen Columbus. Het zou makkelijk zijn gezien het verloop van het seizoen tot nu toe om te zeggen dat zijn drie verlies partijen. Maar niets is minder waar, er werd drie keer op rij gewonnen. En de vraag is dan ook gaan ze dit volhouden? In deze drie wedstrijden was Dylan Larkin goed voor 2 goals en 5 assists. Helaas konden ze het niet bolwerken tegen de Oilers. 3-4 werd het.

Luongo pakt twee punten voor Florida Panthers in Finland 

Afgelopen week stond er voor Florida een trip naar Finland op het programma.
In het kader van de Global Series, stond de wedstrijd tegen Winnipeg Jets op het programma afgelopen vrijdag. Goalie Roberto Luongo mocht voor het eerst sinds 6 oktober weer starten , en werd de grote man tegen Laine en zijn team. De overwinning betekende de eerste winst in reguliere speeltijd.

1. Tampa Bay Lightning – 13 wedstrijden – 19 punten
2. Toronto Maple Leafs – 14 wedstrijden – 18 punten
3. Boston Bruins – 13 wedstrijden – 16 punten
4. Montreal Canadiens – 13 wedstrijden – 16 punten
5. Buffalo Sabres – 14 wedstrijden – 16 punten
6. Ottawa Senators – 13 wedstrijden – 12 punten
7. Detroit Red Wings – 14 wedstrijden – 10 punten
8. Florida Panthers – 11 wedstrijden – 9 punten

Previous Bulldogs en Golden Sharks pakken winst
Next Trappers kruipt door het oog van de naald tegen Preussen Berlin