Bulldogs en Golden Sharks pakken winst


Face-Off IJshockey BeNe League

Gisteravond 2 BeNe duels op het programma, beiden op Belgische bodem. Onze Réginald Delmarche vat kort samen.

Mechelen Golden Sharks – Chiefs Leuven 5-2

In dit burenduel hielden Sharks en Chiefs elkaar in evenwicht. Leuven Chiefs, zonder o.a. Michael Van Egdom en Gregor James, wou wel, maar scoren bleek moeilijk. Vier Leuvense Power Plays bleven onbenut en het duurde tot in de negentiende wedstrijdminuut alvorens het eerste doelpunt gescoord werd. Alec James bracht zijn Chiefs, op aangeven van Jeffie Versin en Borya Kolyasnikov, eindelijk op voorsprong. Na de eerste dweilpauze moest thuisploeg Mechelen komen en deed dat ook. Goalgetter Martin Vachal maakte snel gelijk. Heel wat kansen aan beide kanten, maar scoren bleef moeilijk. De strafbanken werden makkelijker gevonden daarentegen.

In de eindfase van de tweede periode konden twee Golden Sharks verdedigers scoren. Eerst Jakob Huyghe en kort daarop maakte ervaren Marek Ziarny er mooi 3-1 van! In de slotperiode kon de 25-jarige Vachal op Power Play de voorsprong voor Mechelen vergroten naar 4-1. Van Chiefs-zijde kon enkel tiener James de sterk keepende Sharks-goalie Mike Gysbrechts verslaan en zo de talrijk meegereisde supporters wat hoop geven met zijn tweede doelpunt van de avond. De wedstrijd werd echter door Mechelen rustig uitgespeeld. Met zijn derde treffer van de avond, en zijn tweede hattrick van het week-end, legde de sympathieke Tsjech Vachal de 5-2 eindstand vast. Duidelijke winst voor de Mechelse troepen van Coach Jesse Raekelboom, zelfs zonder Max Pellegrims noch tweede import op het ijs.

Antwerp Phantoms – Bulldogs Luik 5-8

Favoriet Luik opende snel de score via een bedrijvige Akim Ramoul. Deze 1-0 voorsprong uitbouwen lukte niet, de Antwerp defensie rond goalie Charlie Vocke stond pal. In de tweede periode kon Kay Gielen de voorsprong verdubbelen. Ben Van Den Bogaert maakte er echter onmiddelijk 2-1 van. De partij werd leuker en plots lukte scoren, aan beide kanten, vlot. Bulldogs kon via Yoren De Smet, Kai Willems en twee maal Cheyne Matheson juichen. De thuisploeg van Gert Peeters kon via kapitein Sean Mc Cann-Coppens, Bram Klijsen en Kevin De Winter de Luikse goalie van dienst, Stef Verhulst, verslaan.

Met een krappe 4-6 achterstand was voor de thuisploeg puntenoogst nog steeds mogelijk na veertig spelminuten. Canadees Matheson bracht met zijn derde van de avond Luik op 4-7. Zeker toen Ax L Kila halfweg de slotperiode de vijfde voor Antwerp scoorde, leek de wedstrijd te kunnen kantelen. Sterke AxL Milpas kon vier minuten voor tijd met zijn doelpunt de uiteindelijke 5-8 cijfers vastleggen. Ondanks de winst van Luik, kan thuisploeg Phantoms, zonder tweede Amerikaan Ryan Alves, vertrouwen uit deze wedstrijd putten.

 

Previous Mannheim en Ingolstadt denderen door
Next Edmonton, Calgary en Vancouver sluiten aan in de top van de league