Mannheim en Ingolstadt denderen door


Face-Off IJshockey DEL

Speelronde zestien en een paar inhaalwedstrijden afgelopen week zijn weer gespeeld. Cor Machielsen keek mee en zag Mannheim en Ingolstadt steeds winnen. Onze Cor brengt jullie weer up to date.

ERC Ingolstadt – THOMAS SABO Ice Tigers 4-1

In een gelijk opgaande strijd trok de nummer twee van het klassement, Ingolstadt, aan het langste eind. Was de eerste periode nog zonder goals, in de tweede werd er vier keer gescoord. Nürnberg kwam op voorsprong via Maximilian Kislinger. Tyler Kelleher, Thomas Greilinger en een powerplay goal van Jerry D’Amigo zorgden voor een 3-1 tussenstand na veertig minuten. Wederom een powerplay goal van Maury Edwards betekende dat Ingolstadt mee blijft doen in de top.

Iserlohn Roosters – Adler Mannheim 2-3

Het grote overwicht werd niet in doelpunten uitgedrukt. Ondanks een shots on goal verhouding van 14-39 stond het na twee periodes “gewoon” 1-1 nagoals van Jordan Smotherman en Tommi Huhtala. De Fin Huhtala scoorde een short hander na 42 minuten. Christopher Fisher maakte het weer spannend door vier minuten na de achterstand weer de gelijkmaker te scoren. Maar in minuut 56 werd het overwicht dan toch in een overwinning omgezet met de game winning goal van Luke Adam voor de trotse koploper uit Mannheim.

Kölner Haie – Krefeld Pinguine 2-3

Voor de derde keer op rij leden de mannen uit Köln een nederlaag. In de vierde minuut lag de 0-1 al in het net na een treffer van Philip Riefers. Philipp Kuhnekath en James Bettauer scoorden de andere goals voor buur Krefeld. Voor de Haie scoorde Fabio Pfohl en Jason Akeson voor 8.183 toeschouwers.

THOMAS SABO Ice Tigers – Straubing Tigers 5-2

Na de trainerswissel bij de Ice Tigers werd er slechts één keer gewonnen. Tegen  Straubing Tigers maakten de Ice Tigers weer indruk. Vier spelers scoorden twee punten. Shawn Lafonde, Brandon Buck en Will Acton scoorden een goal en een assist. Leo Pfoederl gaf twee assists. Bij Straubing werd gescoord door Stefan Loibl en Marco Pfleger.

Augsburger Panther – Pinguins Bremerhaven 4-1

Na veertig minuten was het mooi verdeeld met een 1-1 stand na goals van Sahir Gill en Cory Quirk. In de laatste periode was het alleen nog Ausburg wat de klok sloeg. Door goals van Patrick McNeill, Daniel Schmolz en een empty netter van Jaroslav Hafenrichter bleven de drie punten in Augsburg.

EHC Red Bull München – Eisbären Berlin 3-1

De finale van vorig seizoen stond op de planning. Net zoals het kampioenschap werd deze wedstrijd ook weer een prooi voor de Red Bulls. Maximilian Kastner en Mark Voakes zetten de tussenstand na veertig minuten op 2-0. Na 49 minuten maakte Mark Cundari het even spannend. Empty netter van Patrick Hager in de eindfase betekent dat Munchen mee blijft strijden om de bovenste plaatsen.

Schwenninger Wild Wings – Straubing Tigers 2-5

De nummer laatst, Wild Wings, had twee dagen geleden afscheid genomen van coach Pat Cortina. Noh zonder nieuwe coach konden ze veertig minuten mee tegen Straubing. Na goals van Dominik Bittner en Rihards Bukarts voor de Wings en Mitchell Heard en Stefan Loibl stond het 2-2. Mike Connolly en twee goals in de laatste halve minuut, via Antoine Laganiere en Sandro Schonberger, lieten de Schwenniger wederom met lege handen achter.

Krefeld Pinguine – Düsseldorfer EG 3-2 OT

De “Strassenbahn”-derby werd pas in overtime beslist met een goal van de Zweed Greger Hanson, die de 7.729 toeschouwers daarmee op de banken kreeg. DEG nam na dertien minuten brutaal de voorsprong na een treffer van Ryan McKiernan. Jacob Berglund zorgde ervoor dat na veertig de stand gelijk was. Twee powerplay goals, van Braden Pimm en Martin Schymainski, zorgden voor de 2-2 en dus overtime waarin Krefeld het laatst lachte.

Grizzlys Wolfsburg – Kölner Haie 3-5

Twee goals binnen vierenveertig seconden, via Colby Genoway en Ben Hanowski, in minuut 45 bezegelden eigenlijk het lot van de Grizzlys. Na 58 minuten werd het nog even spannend met een powerplay goal aansluitingstreffer van Jeremy Dehner. “Alles oder nichts” werd dus niets, omdat Keulen nog ,via Jason Akeson, een empty netter scoorde.

De stand per 3-11

Previous Zoetermeer wint openingsduel in BeNe League Den Haag plaatst zich voor playoffs
Next Bulldogs en Golden Sharks pakken winst