Zoetermeer wint openingsduel in BeNe League Den Haag plaatst zich voor playoffs


Face-Off IJshockey BeNe League

Twee duels gisteren op Nederlandse bodem. De BeNe League ging van start in Zoetermeer, waar Panters won van Golden Sharks Mechelen. In de beker plaatste Den Haag zich via een zege op Amsterdam voor de playoffs. Ed Versteeve praat je bij

ZOETERMEER PANTERS – MECHELEN GOLDEN SHARKS 7-4

Zoetermeer ontving Mechelen in de eerste wedstrijd van de BeNe League. De thuisploeg schoot uit de startblokken door een vroege treffer van Joy Turpijn. Niet lang daarna verdubbelde Thomas Borgman de voorsprong en leek een makkelijk avondje in de maak. Niets was minder waar. Martin Vachal bracht net voor en net na de eerste dweil de ploegen weer in evenwicht met twee treffers.

Daarna was het Dusan Kmec die de voorsprong weer herstelde voor Panters, maar via Kristof van Looy trokken de bezoekers de stand weer in evenwicht. Met een prachtige actie bracht Kmec Zoetermeer opnieuw op voorsprong. Hij legde vanaf de linkerzijde vier verdedigers in de luren en scoorde beheerst.

Na de tweede pauze zette de thuisploeg aan en dat had effect. Via de tweede treffer van Borgman (prachtig uitgespeelde aanval) en een verwoestende knal van Kmec werd de beslissing geforceerd. Die laatste noteerde daarmee een hattrick. Die kon Vachal namens Mechelen ook bijschrijven, toen hij de achterstand naar 6-4 verkleinde. Het slotakkoord was voor de thuisploeg, want Mitchell Riedijk besliste het duel naar de 7-4 eindstand.

CAIROX HIJS HOKIJ – AMSTERDAM TIGERS 8-1

Den Haag wist dat het bij winst de playoffs niet meer kan ontgaan, terwijl Tigers bij een zege een minime kans zou houden. Die hoop werd door de thuisploeg vakkundig de grond in geboord. Na zes minuten stond er al 2-0 op het bord via een shorthanded goal van Joey Oosterveld en een powerplay treffer van Mike Verschuren.

Den Haag verloor nooit de controle over de wedstrijd en in tegenstelling tot het uitduel kwam Tigers niet meer terug in de wedstrijd. Pas bij 7-0 deed Tigers iets terug via John Versteeg. Uiteindelijk wonnen de Uithofbewoners met 8-1, onder meer door twee treffers van Raymond van der Schuit. Den Haag bekert verder, Amsterdam is klaar met nog één duel te gaan.

Previous Tilburg Trappers beleeft een off-day en verliest in Duisburg
Next Mannheim en Ingolstadt denderen door