Tilburg Trappers beleeft een off-day en verliest in Duisburg


Twee dagen na de 8-2 overwinning op Füchse Duisburg speelde beide teams wederom tegen elkaar, deze keer in Duisburg. Rondom beide wedstrijden waren er vanuit beide clubs acties op touw gezet om de vriendschapsband tussen beide supportersschare te versterken. Nadat een aantal spelers de ziekenboeg had verlaten, miste Tilburg Trappers wederom twee spelers. Naast Brock Montgomery, Nick De Ruijter, Micky Bastings en Boet Van Gestel zijn Ryan Collier en Nardo Nagtzaam aan de lijst met afwezigen toegevoegd. Trappers beleefde een ongelukkige wedstrijd. De Tilburgers kregen hun eerste nederlaag na 60 minuten te verduren van dit seizoen, zij verloren de wedstrijd met 4-1. Graeme Mc Taggart praat jullie bij.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Voorsprong

Trappers begon met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd. Toch had het Duisburgse team de beste en meeste kansen in de eerste periode. Dankzij een prima keepende Ruud Leeuwesteijn bleef het team van coach Bo Subr op de been. Het was Max Hermens die Kevin Bruijsten na bijna negen minuten spelen, voor de goal zette. Bruijsten aarzelde niet en legde de puck binnen. Net voordat de buzzer was het voor de bezoekers prijs schieten, echter werden alle schoten door de goalie gestopt. Na 20 minuten spelen stond het 0-1 in Duisburg.

Ruud Leeuwesteijn die een prima eerste en derde periode keepte.
Foto: Arie Leeuwesteijn

Omslag

In de tweede periode gingen de Tilburgers fanatiek van start. Het was Mitch Bruijsten die de voorsprong wederom kon verdubbelen. Het bevroren rubber wou er echter niet in. Na vier minuten kwam Füchse Duisburg op gelijke hoogte door de puck achter Leeuwesteijn te schieten, tijdens de eerste powerplay van de avond. De gelijkmaker werd gemaakt door Ricco Ratajczyk na een assist van de Nederlandse Duitser, Diego Hofland die sinds kort deel uit maakt van de Duisburgse club. Nog geen tien minuten later waren het wederom de Duisburgse fans die een doelpunt mochten vieren. Het was Andre Huebscher die de Füchse op een 2-1 voorsprong zette nadat de puck in eerste instantie werd tegengehouden door de Tilburgse goalie. Daarna kregen de bezoekers nog een aantal kansen om de stand gelijk te trekken. Die kansen werden niet benut waardoor de thuisploeg met een voorsprong de derde periode in ging.

Kilian Van Gorp
Foto: Arie Leeuwesteijn

Over en uit

Al na vijftien seconden in de derde periode schoot de Tsjech Pavel Pisarik op Leeuwesteijn die de puck langs de goal wou laten schuiven met zijn stick. Echter vloog de puck via de stick in de goal. Tilburg Trappers probeerde vervolgens wat terug te doen. Dat had geen effect. De spelers van Duisburg zaten overal tussen en liet Trappers niet hun spel spelen. Na vier minuten was het de Belg Sam Verelst die op een prachtige wijze binnenschoot. Vervolgens werden er nog wat straffen uitgedeeld aan de Tilburgers, die daardoor geen druk meer uit konden oefenen.

De wedstrijd werd door de thuisploeg uitgespeeld en die werden nog één keer gevaarlijk, maar Leeuwesteijn stopte een 100% kans en wist de schade tot 4-1 te beperken. Het lukte de Füchse niet om de wedstrijd zonder straf te winnen. Pas na 59 minuten en 48 seconden te hebben gespeeld, kregen de Füchse hun enige straf te verduren.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Ondanks de zeperd in Duisburg blijft Tilburg op de eerste plaats staan. Echter zien de Tilburgers wel de Scorpions uit Hannover naderen. Zondag spelen de Brabanders thuis en ontvangen Preussen Berlin op Stappegoor. De ploeg uit de Duitse hoofdstad won vrijdagavond hun eerste competitieduel met 5-2 van Harzer Falken.

Previous Eef Gerritsen naar Amerika vanuit AHOUD Devils Nijmegen
Next Zoetermeer wint openingsduel in BeNe League Den Haag plaatst zich voor playoffs