Edmonton, Calgary en Vancouver sluiten aan in de top van de league


Metropolitan Division: Chaos duurt voort

De divisie van kampioen Washington Capitals kent dit seizoen nog geen uitgesproken favorieten. Leken de Pittsburgh Penguins een week geleden met hun succesvolle Canadese roadtrip het heft in eigen handen te nemen, worden ze deze week verrast door de New York Islanders. Ook de Rangers beginnen punten te scoren, terwijl de Capitals nog altijd doorworstelen.

Carolina Hurricanes zakt verder weg

De Hurricanes waren de eerste ploeg die ten prooi viel aan de Islanders. Thuis verloren de canes nipt van de ploeg die onderaan bungelde in deze divisie. Op dinsdag werd, wederom met het minimale verschil, verloren van de Boston Bruins: 3-2. Sebastian Aho zette ondertussen wel een historisch record neer voor langste assistreeks op rij bij de start van het seizoen.

Columbus Blue Jackets kent week van uitersten

Na een 5-3 nederlaag thuis tegen de Red Wings op dinsdag, maakten de Blue Jackets zich op voor een roadtrip in Californië, zoals meerde teams uit de Metropolitan divisie zouden doen deze week. Op donderdag werd er op knappe wijze gewonnen van de San José Sharks: 4-1. Op zaterdag verloren de Jackets tegen de LA Kings en zondag sluiten de mannen van John Torterella de trip af in Anaheim, tegen de Ducks.

New Jersey Devils weer met beide benen op de grond

Na een oorwassing tegen de Tampa Bay Lighting op dinsdag (3-8), werd er op donderdag opnieuw verloren, dit keer van de zeer zwakke Detroit Red Wings. De Devils begonnen sterk aan het seizoen, maar zoals eigenlijk voor bijna alle Metro-teams geldt, komen ze deze week niet goed voor de dag.

New York Islanders vecht zich naar koppositie

Begonnen de Tavares-loze Islanders nog zwak, deze week lieten ze zien dat er rekening met ze mag worden gehouden. Met drie overwinningen, waarvan twee op de Pittsburgh Penguins, komen de Islanders weer in de buurt van de topposities. De ploeg wist deze week de schaarse kansen die het kreeg steeds weer om te zetten in overwinningen. Ook de laatste wedstrijd van de week, tegen de New Jersey Devils werd gewonnen en zo namen de eilandbewoners de koppositie over van de Pittsburgh Penguins in de Metropolitan divisie.

New York Rangers sterk in shootouts

De Rangers waren deze week op bezoek in Californië en kwamen met een tas vol punten terug. er werd weliswaar nipt verloren bij de LA Kings, na voor te hebben gestaan, maar de nummer laatst van de Metropolitan begint echter wel zijn draai te vinden zo lijkt het. Dat resulteerde op dinsdag zelfs in een overwinning op de San José Shark na shootouts: 4-3. Ook de Ducks gingen er na shootouts aan: 3-2.

Philadelphia Flyers pikt punten op

Ook de Flyers kunnen wat overwinningen gebruiken en het kwam dan ook goed uit dat ook zij in Californië waren voor hun jaarlijkse ontmoetingen met de lokale clubs. Op dinsdag werd met 3-2 gewonnen van de Anaheim Ducks en op donderdag moesten de Kings eraan geloven: 5-2. Op zaterdag werd de week in Californië afgesloten met een wedstrijd tegen de Sharks. Ook daarin pakten ze een puntje mee, al ging de overwinning in overtime uiteindelijk naar San José: 4-3.

Pittsburgh Penguins laat zich verrassen

De week begon natuurlijk dramatisch voor de Penguins. Het schietincident dat op zaterdag plaats had gevonden in een synagoge liet zijn sporen in de hele stad en ook de Penguins zelf waren niet onberoerd. De ploeg kwam met veel energie, na een heftig eerbetoon, uit de startblokken, maar zou veel punten laten liggen deze week.

Een dubbele confrontatie met de Islanders verliep dramatisch voor de koploper. Vooral tijdens de wedstrijd zonder Kris Letang, op dinsdag, zag de verdediging er dramatisch uit. Letang zitte een wedstrijd uit nadat hij tijdens de wedstrijd tegen de Calgary Flames een knieblessure opliep, die erger werd door een kniebotsing tegen de Canucks. Het is wel duidelijk geworden dat de Pens niet zonder Justin Schultz (herstellende van een beenbreuk) en Letang kunnen. Aanvallend staan de Penguins er goed op, maar verdedigend zijn ze zeer kwetsbaar.

Ook de laatste wedstrijd van de week, tegen de Toronto Maple Leafs, was er niet eentje om in te lijsten. De ploeg van Sidney Crosby ging kansloos ten onder en verloor de koppositie in de divisie: 5-0.

Washington Capitals kan nog niet overtuigen

De Capitals kwamen pas op donderdag in actie en gingen er hard af tegen de Montreal Canadiens, die een record neerzetten door twee keer te scoren binnen twee seconden. Ook op zaterdag gingen de Capitals onderuit, thuis tegne de Dallas Stars: 3-4.

Stand in de Metro:

1. New York Islanders – 13 wedstrijden – 17 punten
2. Pittsburgh Penguins – 12 wedstrijden – 15 punten
3. Columbus Blue Jackets – 13 wedstrijden – 14 punten
4. Carolina Hurricanes – 14 wedstrijden – 14 punten
5. Washington Capitals – 12 wedstrijden – 13 punten
6. Philadelphia Flyers – 14 wedstrijden – 13 punten
7. New Jersey Devils – 11 wedstrijden – 11 punten
8. NY Rangers – 13 wedstrijden – 11 punten

Previous Bulldogs en Golden Sharks pakken winst
Next Trappers kruipt door het oog van de naald tegen Preussen Berlin