NHL Global Series, Bekercompetities, sterke spelers NHL en krachtsverhoudingen in de BeNe League


De NHL is net begonnen. Welk team en welke speler valt je op dit moment op?

Rik: Ik vind het een verrassing dat na twee wedstrijden Ottawa drie punten heeft. Na het winnen van de Stanley Cup, is Alexander Ovechkin nog niet klaar. Twee wedstrijden gespeeld en in beide gescoord (ik tel met hem mee). En Jonathan Toews die na drie wedstrijden vijf keer gescoord heeft viel mij ook op.

Réginald : Elias Pettersson natuurlijk. Amper 19 en debuterend bij Vancouver Canucks. Twee games en vijf punten voor die knaap! Prachtige puck skills en het spel lezen doet ie al als een routinier. Straks wordt ie nog wat fysieker dan loopt het helemaal los voor die Elias.

Rowdy: Om Elias Pettersson (Vancouver) kan je op dit moment niet heen. De eerstejaar is het seizoen fantastisch begonnen, met drie goals in twee duels! Ook zijn Auston Matthews en John Tavares echt fantastisch van start gegaan voor de Maple Leafs, al vind ik Toronto’s verdediging wel erg matig spelen. We zullen alleen nog even moeten wachten voor de verrassingen echt boven komen drijven, dat vind ik na een week nog moeilijk om te zeggen.

Jonathan: Mij valt vooral John Tavares op. Het spel dat hij tot nu toe heeft laten zien is gewoon super, met mooie resultaten voor de Maple Leafs tot gevolg. Aan de andere kant van het spectrum vallen de Golden Knights ook wel op. Maar dan in die zin dat het sterke seizoen van vorig jaar zich nu nog niet in de resultaten terug laat zien. Met slechts een enkele winst op drie wedstrijden, hoop ik dat ze hierna weer wat beter gaan spelen.

Previous Overzicht: alternate jerseys terug in NHL met Whalers, Ducks en outdoor games
Next Pilsen nog steeds ongeslagen, Trinec uitgeschakeld, Vienna moet vrezen