Pilsen nog steeds ongeslagen, Trinec uitgeschakeld, Vienna moet vrezen


Face-Off IJshockey CHL

Cor Machielsen was getuige van de vijfde speelronde in de CHL waar al wat beslissingen waren te noteren. Wie zouden er door gaan naar de play-offs en wie blijft er thuis en zich kan gaan concentreren op de eigen landelijke competitie.

HC Pilsen – HC05 Banská Bystrica 6-4

Pilsen is de enige club in de CHL met de 100% score. Vijtien uit vijf, de overwinning op Banská betekende voor hen ook direct uitschakeling voor de play-offs. David Stach scoorde voor Pilsen twee goals en gaf twee assists.

Oceláři Třinec – Storhamar Hamar 2-3

Terwijl Trinec vorig seizoen nog derde werd, zijn ze door de nederlaag tegen Hamar uitgeschakeld voor de play-offs. Een late goal van Patrick Thoresen anderhalve minuut voor tijd was de doodsteek. Goalie Oskar Östlund hield met dertig reddingen de hoop voor de play-offs levendig voor Hamar.

IFK Helsinki – Skellefteå AIK  1-5

Met maar liefst zevenendertig schoten op goal door Helsinki en maar vijftien voor AIK. Op basis hiervan kun je de uitslag eigenlijk niet plaatsen. Maar AIK goalie Mantas Armalis was een te grote sta in de weg. Oscar Möller scoorde in de laatste periode een heuse hattrick en hielp daarmee AIK naar de laatste zestien.

TPS Turku – Yunost Minsk 3-1

Doordat Turku wint van Minsk is in deze groep Malmö al door naar de play-offs. De Wit-Russen konden geen vuist maken tegen de Finnen die zelf ook al waren uitgeschakeld.

Kärpät Oulu – Mountfield HK 3-2

Rasmus Kupari, de first round draft pick van de L.A. Kings, scoorde de game winning goal vanuit een vijf tegen drie powerplay situatie. Hij bezegelde daarmee het lot van beide clubs. Oulu is door naar de laatste zestien en Mountfield is uitgeschakeld.

Djurgården Stockholm – Tappara Tampere 3-5

Pas laat in de derde periode werd het verschil gemaakt door Tampere. Door de winst zijn de Finnen door naar de volgende ronde. Kristian Kuusela en Jarkko Malinen scoorde beiden ieder twee keer.

Växjö Lakers – Cardiff Devils 3-1

Om nog mee te doen voor de play-offs moest er in de reguliere speeltijd gewonnen worden door de Lakers. Dat lukte middels een stabiele 3-1 overwinning tegen de mannen uit Wales. Echt makkelijk ging het niet omdat goalie van de Devils Ben Bowns tweëendertig van de vijfendertig schoten wist te stoppen.

Frölunda Indians – Aalborg Pirates 6-0

Dit was een zwaar ongelijke strijd. Waar de Indians maar liefst 56 schoten loslieten kregen de Pirates maar zestien schoten richting de goal van de Indians. Het was dan ook niet het moeilijkste duel voor Jonas Gustafsson om een shutout te pakken. Toch ook niets dan lof voor de Aalborg goalie Ronan Quemener die maar liefst vijftig reddingen wist te produceren. Samuel Fagemo scoorde een hattrick.

Red Bull Munich – Malmö Redhawks 3-2

Minder dan een seconde is voldoende om te winnen, de game winning goal viel net voor de laatste toeter toen Jacob Mayenschein zijn tweede van de avond scoorde. Het zal de Redhawks weinig uitmaken, want beide teams gaan samen naar de laatste zestien.

ZSC Lions Zurich – Vienna Capitals 7-4

Volgende week mogen ze weer aan de bak tegen elkaar. Vienna moet dan in reguliere speeltijd winnen om door te gaan naar de play-offs. Een Do or Die wedstrijd en die zijn het leukst om te kijken. Jerome Bachofner leidde met zijn drie punten Zurich op de goede weg.

HC Lugano – JYP Jyväskylä 2-0

Lugano moest winnen om nog een kans te maken op de play-offs. En dat deden ze met sterk spel en een ijzersterke goalie Elvis Merzlikins, die alle tweëentwintig schoten wist te elimineren. Het duurde wel tot minuut 53 toen de veilige 2-0 viel via Gregory Hofmann.

Previous NHL Global Series, Bekercompetities, sterke spelers NHL en krachtsverhoudingen in de BeNe League
Next Brno en Rouen ijzersterk, salonremise bij Bern vs Salzburg