Brno en Rouen ijzersterk, salonremise bij Bern vs Salzburg


Face-Off IJshockey CHL

Cor Machielsen keek naar speelronde vijf van de CHL. Hij zag de eerste overwinning sinds drie jaar voor Tychy, een ijzersterk Brno en Rouen en een salonremise bij Bern tegen Salzburg. Hij praat jullie weer helemaal bij.

GKS Tychy – HC Bolzano 5-3

Na veertien wedstrijden in drie seizoenen is het Tychy uit Polen eindelijk gelukt om een wedstrijd te winnen in de CHL. De Foxes uit Bolzano kunnen zich nog steeds plaatsen voor de laatste zestien maar ze moeten dan winnen in reguliere speeltijd. De mooiste goal van de avond was de eerste van Michael Cychy.

Kometa Brno – EV Zug 2-3

Zug had een ijzersterke derde periode waarin ze een 2-0 achterstand wegwerkten en zich zodoende plaatste voor de play-offs. Lino Martschini had een groot aandeel in de overwinning door een goal en een assist.

Eisbären Berlin – Neman Grodno 4-1

Ook de Eisbären uit Berlijn winnen voor het eerst een wedstrijd in de CHL. En eigenlijk was dat nog wonderbaarlijk ook met een verhouding van 24 om 39 qua shots on goal. Ik gok dat de Berlijnse goalie Maximilian Franzreb een extra biertje heeft gekregen van zijn teamgenoten. Colin Smith en Brendan Ranford waren beiden goed voor een goal en assist. Berlijn en Grodno kunnen zich gaan concentreren op respectievelijk de DEL en Belarusian Extraleague.

SC Bern – Red Bull Salzburg 2-1 SO

Salzburg had een puntje nodig om samen met Bern door te gaan en dat werd behaald. In een gelijkopgaande wedstrijd wat ook in de shots on goal te zien was, namelijk beiden vierendertig, trok Bern aan het langste eind in de shootouts. Gaëtan Haas was degene de de beslissende treffer binnen schoot.

Rouen Dragons – THOMAS SABO Ice Tigers 4-2

De Fransen uit Rouen hadden een overwinning nodig tegen de Duitsers uit Nürnberg, om nog hoop te houden op de play-offs. Daar hebben ze aan voldaan, maar daarmee wordt de laatste wedstrijd op bezoek in Nürnberg dus echt een kraker. Nicolas Dechamps scoorde twee powerplay goals in de laatste minuut, respectievelijk 23 en 12 seconden voor tijd. Een Franse overwinning op zijn Duits.

Previous Pilsen nog steeds ongeslagen, Trinec uitgeschakeld, Vienna moet vrezen
Next Face-Off Podcast: Terugblik op de NHL Global Series