NHL Global Series, Bekercompetities, sterke spelers NHL en krachtsverhoudingen in de BeNe League


Welk team verrast jou in de bekercompetitie van België en Nederland?

Rik: Het feit dat Geleen ongeslagen bovenaan staat in Nederland vind ik wel verrassend. Dit weekend werd er zelfs met grote cijfers van Nijmegen gewonnen. In België is het toch wel verrassend dat na vijf wedstrijden Antwerpen en Leuven plaats moeten nemen achter Mechelen op plaats vier en vijf. Dat Luik en Herentals de bovenste plaatsen innemen is minder verrassend.

Réginald : Verrassend is toch wel dat het ambitieuze Ahoud Devils al twee flinke tikken gekregen heeft. Uitgeteld zijn ze daarom nog lang niet, hoor. En in de Belgische Bekercompetitie is Mechelen een terechte aanwinst. Golden Sharks heeft, mits op volle kracht, kwaliteit. In de breedte is het echter nog wat magertjes. En Chiefs Leuven en Antwerp Phantoms kunnen enkel nog groeien de komende weken. Ben benieuwd naar de terugronde in de BvB.

Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Rowdy: Ik denk dat ik voor AHOUD Devils Nijmegen moet kiezen. Voor het begin van het seizoen zag ik de Nijmegenaren als de voornaamste uitdager voor de landstitel, dus verwachtte ik ook wel aardig wat van ze in de bekercompetitie. Tot nu toe vind ik ze tegenvallen en zeker na de 7-1 nederlaag in Geleen. In het Belgische bekertoernooi zijn de Golden Sharks echt goed bezig. Ik had niet verwacht dat ze zó overtuigend van start zouden gaan.

Jonathan: In de bekercompetitie van Nederland verrast AHOUD Devils Nijmegen mij wel heel erg. Enerzijds door de slagkracht die zij nu lijken te hebben. Het is een sterk team geworden, met hoge ambities en doelstellingen. Tegelijk verrasten zij mij met het, toch heftige, verlies tegen Heerenveen en Geleen. Ik ben erg benieuwd of ze zich weer kunnen herpakken en terug kunnen slaan. In België zijn de Mechelen Golden Sharks de grote verrassing. Ik had geen hoge verwachtingen van het team, omdat ze nieuw in de BeNe League zouden komen. Maar ze hebben tot nu toe veel kwaliteiten laten zien.

Previous Overzicht: alternate jerseys terug in NHL met Whalers, Ducks en outdoor games
Next Pilsen nog steeds ongeslagen, Trinec uitgeschakeld, Vienna moet vrezen