NHL Global Series, Bekercompetities, sterke spelers NHL en krachtsverhoudingen in de BeNe League


De NHL Global Series zijn afgelopen. Wordt het niet eens tijd dat ze naar Nederland komen? Zo ja, waar?

Rik: Ja dat wordt het zeker. Op dit moment zou Tilburg de locatie zijn, wat mij betreft. Mijn droomlocatie zou Ahoy in Rotterdam zijn.

Réginald : Meen je dat nou ernstig? Het is wel een commercieel gebeuren die Global Series hé. Met alle respect, maar de afzetmarkt is hier toch wat te klein voor die Big Bucks. Straks naar China of zo, ja.

Rowdy: Het zal (op zijn minst) nog wel even duren voordat Nederland aan de beurt komt voor de Global Series. De NHL zal eerst alle ijshockeylanden van Europa langsgaan, zoals Tsjechië en Slowakije. In Nederland zal de sport eerst nog meer in de aandacht moeten worden gebracht, zoals we dat een beetje met honkbal en basketbal beginnen te zien. Daniel Sprong zou daarin goud waard kunnen zijn. Als hij succesvol wordt in de NHL, zullen zijn verrichtingen meer aandacht krijgen. Dan zal de NHL wellicht meer interesse in Nederland als locatie hebben.

Jonathan: Of het tijd wordt. Nou ja, het zou zeker goed zijn voor het ijshockey in Nederland, laat dat voorop staan. Wat dat betreft zou ik de komst van NHL Global series absoluut toejuichen. Qua locatie zou ik dan denken aan bijvoorbeeld de Ziggo Dome, of Ahoy. Een grote locatie waar een ijsbaan gelegd kan worden. Er zal in ieder geval heel veel publiek aan moeten kunnen sluiten, om zo’n evenement aantrekkelijk te maken voor de NHL.

Previous Overzicht: alternate jerseys terug in NHL met Whalers, Ducks en outdoor games
Next Pilsen nog steeds ongeslagen, Trinec uitgeschakeld, Vienna moet vrezen