Martijn Oosterwijk, onze man in Zweden


Martijn Oosterwijk IJshockey Face-Off Zweden
Martijn Oosterwijk - Visby/Roma HK

Na zijn eerste seizoen op Gotland bij Visby/Roma HK gaat Martijn Oosterwijk aan zijn tweede seizoen beginnen op het derde Zweedse niveau, de HockeyEttan. De HockeyEttan bestaat uit 47 teams en is onderverdeeld in vier regio’s (Norra, Östra, Södra en Västra). Visby/Roma HK komt uit in de HockeyEttan Östra. Daar spelen voornamelijk teams uit de regio Stockholm.

Bijzondere werkplek

Oosterwijk speelde vorig seizoen slechts 13 wedstrijden als tweede goalie achter eerste goalie Sammy Gustafsson. Toen Gustafsson op het einde van het reguliere seizoen en het begin van de play-offs geblesseerd aan de kant zat, pakte de (inmiddels) 28-jarige goalie van het Nederlands team zijn kans en speelde een aantal erg goede wedstrijden. Dat Martijn Oosterwijk in de HockeyEttan speelt mag als best bijzonder worden gezien. Van de 1119 spelers is er maar 4,7% import, waarvan dus één Nederlander. Visby/Roma HK heeft ook nog de Canadese Australiër, Zane Jones, onder contract.

Sterk duo

Dit seizoen zal Oosterwijk samen met Daniel Marmenlind moeten gaan uitmaken wie de eerste goalie word bij Visby/Roma HK. Marmenlind is 20 jaar en heeft voor Djurgårdens en Örebro in de SuperElit (hoogste jeugdniveau in Zweden) gespeeld voordat hij in het seizoen 2016/17 bij Lindlövens IF terecht kwam. Ook heeft hij dat seizoen nog zes wedstrijden op het tweede niveau in Zweden gespeeld bij HC Vita Hästen. Marmenlind kwam ook uit voor Zweden U18, U19 en U20.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, baard

Het duo Oosterwijk – Marmenlind wordt in de HockeyEttan, na Wictor Ragnewall/Anton Svensson (IF Troja-Ljungby) en Tomas Ryden/Jonathan Stalberg (Vimmerby HC) beschouwd als het derde sterkste goalie-duo. IF Troja-Ljungby en Vimmerby HC komen beiden uit in de HockeyEttan Södra.

Favorieten

De coaches in HockeyEttan zien Hudiksvalls HC als de grote favoriet, gevolgd door Huddinge IK. Hudiksvalls HC  heeft zich onder andere weten te versterken met de Markus Kinisjärvi. Hij was vorig seizoen de topscorer van Visby/Roma HK. Als ‘dark horse’ wordt Visby/Roma HK gezien, dat het verdedigende talent Jonathan Granström binnen het team wist te houden.

Vrijdag opent Visby/Roma HK de competitie met een uitwedstrijd tegen Trangsunds IF. Op zaterdag volgt al meteen de uitwedstrijd tegen favoriet Hudiksvalls HC.

Previous Amsterdam Tigers haalt verdediger Tobias Mrkvicka binnen
Next BeNe League Preview: Amsterdam Tigers wil opwaartse lijn doortrekken