Vegas slaat met Canadiens-captain Max Pacioretty volgende megaslag


Pacioretty, Montreal Canadiens Vegas Golden Knights
Foto: Habs Eyes On The Prize

Vegas Golden Knights heeft voor de volgende giga-opschudding gezorgd in de NHL. De club heeft namelijk niemand minder dan goalgetter Max Pacioretty binnen gehengeld! De club uit Sin City pikt de aanvoerder van Montréal ook nog eens op voor een prima prijs. Vegas laat winger Tomas Tatar, toptalent Nick Suzuki en een second round draft pick in 2019 naar Montréal gaan.

Durf jij nog tegen Vegas te wedden?

Vegas Golden Knights was natuurlijk dé sensatie van het afgelopen NHL-seizoen, misschien wel de grootste sensatie in de Noord-Amerikaanse sportgeschiedenis! Veel mensen denken dan ook dat vorig seizoen een ‘ongelukje’ was en dat de club dit seizoen veel minder zal presteren. Daar wilde general manager George McPhee niet aan, en besloot daarom zijn team deze zomer verder te versterken. Eerder deze zomer haalde hij al een prima centre in Paul Stastny binnen liet hij topkeeper Marc-André Fleury bijtekenen. Daar komt dus nu een scherpschutter als Max Pacioretty bij. Sinds 2011 scoorde hij elk seizoen minimaal dertig goals, tot het afgelopen seizoen. Toen stokte de productie op slechts zeventien treffers. Iedereen, en vooral McPhee dus, hebben al het vertrouwen dat deze left winger komend speeljaar naar zijn oude niveau zal terugkeren.

Einde aan soap in Montréal

Ondertussen zal deze trade voor opluchting zorgen bij Pacioretty zelf. De afgelopen maanden in Montréal waren namelijk chaotisch (en dat is zwak uitgedrukt). Canadiens GM Marc Bergevin vertelde dat Pacioretty sowieso geen contractverlenging zou krijgen (Pacioretty’s huidige deal loopt komende zomer af) en ook was er gedoe over geruchten dat de aanvoerder van de Canadiens wegwilde uit Québec. Pacioretty’s makelaar sprak deze geruchten tegen en zei dat zijn werkgever deze geruchten verspreidde. Een complete soap dus. Voor beide partijen zal deze trade een hoop lucht geven. De Habs kunnen met een talent als Suzuki (verzamelde 42 goals en 58 assists in 62 duels in de OHL vorig seizoen) en met de draft pick bouwen aan de toekomst, terwijl Pacioretty weg is uit de felle schijnwerpers van Montréal.

Update: Pacioretty tekent nieuwe deal bij Vegas

Vegas heeft zich gelijk verzekerd van de diensten van de ex-captain van de Canadiens. De centre tekent voor vier jaar bij voor een bedrag van 28 miljoen dollar. George McPhee gaf aan dat de verlenging al in kannen en kruiken was: “Anders hadden we de deal nooit zo gemaakt.”

Previous BNL Preview : Vuurdoop voor Golden Sharks Mechelen
Next NHL Preview: New York Rangers begint helemaal opnieuw