NHL Preview: New York Rangers begint helemaal opnieuw


Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende NHL seizoen. Alle 31 teams worden belicht aan de hand van vorig seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling van de redacteur. Richard de Weijze laat zijn licht schijnen op New York Rangers

Afgelopen seizoen

Het afgelopen seizoen had twee gezichten voor de Rangers fans: tot en na de trade deadline. Het seizoen werd hoopvol gestart in New York City, maar al snel bleek dat er geen chemie meer was tussen de spelers en coach. Met de tussentijdse trade deadline in het vooruitzicht greep GM Jeff Gorton keihard in; tijd voor een rebuild.

Gorton haalde de bezem door Madison Square Garden. De fans werden alvast via de eigen media kanalen geïnformeerd dat ze van het lopende seizoen niet veel meer mochten verwachten. Grote namen als Rick Nash, Michael Grabner en Ryan McDonagh konden per direct hun biezen pakken. Jonge talentvolle jongens en koopjes van  andere teams kwamen er voor terug. Dat de Rangers de play-offs niet haalden was voor niemand meer een grote verrassing.

Aangetrokken en vertrokken

Meest opvallende naam bij de vertrekkers was hoofdcoach Alain Vigneault. Bij veel fans was ‘AV’ al de kop van Jut gebleken. Immers, hij kreeg het team niet meer aan de praat. David Quinn werd aangetrokken als de nieuwe man aan het roer. Quinn is afkomstig van Boston University.  Hij is gewend om met jonge nieuwe spelers te werken.

Van de bestaande spelersgroep kregen Kevin Hayes (één jaar), Ryan Spooner en Jimmy Vesey (twee jaar) en Brady Skjei (zes jaar) contractverlenging. Chris Kreider, Mats Zuccarello en Kevin Shattenkirk zullen de mannen zijn die het team zullen moeten gaan dragen. Met name voor Shattenkirk wordt het een nieuwe start, nadat het vorige seizoen door een zware knieblessure al een rampjaar voor hem persoonlijk werd.

Tijdens de draft pick hadden de Rangers door hun trades recht op tien keuzes, waaronder drie ‘first rounders’: uiteindelijk werden de Rus Vitali Kravtsov, de Amerikaan K’Andre Miller en de Zweed Nils Lundkvist de first rounders die zichzelf Blueshirt mogen gaan noemen.

Vooruitblik

Mag er veel verwacht worden van de ultiem verjongde Rangers? Ik denk het niet. Het zal een seizoen met vallen en opstaan worden. Dat is inherent aan het spelen met een jong team. De play-offs halen zal dik en dik boven verwachting zijn.

Keep an eye on

Het jonge team wel de beschikking over één van de beste goalies die er in de NHL is: Henrik Lundqvist. Meer dan ooit kan hij dit seizoen zijn kwaliteiten laten zien, met al die jongelingen voor zijn neus.

Ook van nieuweling Lias Andersson wordt het één en ander verwacht. De rookie wordt bewierookt in zijn thuisland Zweden, en mocht vorig seizoen al even aan het grote werk ruiken. Tegen de uiteindelijke Stanley Cup winnaar Washington Capitals maakte hij zijn allereerste NHL goal.

Voorspelling

Het wordt een jaar van overleven in the Big Apple. De fans verwachten geen grootse resultaten, maar  zijn wel hoopvol gestemd voor de toekomst. Het seizoen 2018/2019 wordt één grote training voor het seizoen 2019/2020.

Previous Vegas slaat met Canadiens-captain Max Pacioretty volgende megaslag
Next Duel tegen Esbjerg Energy geeft stof tot nadenken voor Tilburg Trappers