Duel tegen Esbjerg Energy geeft stof tot nadenken voor Tilburg Trappers


Tilburg Trappers Esbjerg Energy
Foto: Arie Leeuwesteijn

Na een geslaagde Open Dag sloot Tilburg Trappers de zondag af met een oefenwedstrijd tegen het Deense Esbjerg Energy. Daar staat oud Trappers coach Mark Pederson aan het roer. Het werd een avond met twee gezichten.

Weifelende start

De Trappers komen wat onrustig uit de startblokken. De puck gaat moeizaam rond en spelers weten elkaar steeds net niet te vinden. De Denen hebben hetzelfde probleem waardoor de wedstrijd niet het spektakel oplevert waar men vooraf op had gehoopt. Zeker ook vanwege het goede spel van Tilburg vorige week tijdens de Thialf Icehockey Cup.

Tilburg Trappers Esbjerg Energy
Foto: Arie Leeuwesteijn

Wat vooral opvalt bij de Denen is dat het in de eerste periode erg fysiek speelt. Met succes. Want rare overtredingen en irritante maniertjes zorgen ervoor dat Tilburg niet in het eigen spel komt. Met 6:17 op de klok is het ook Esbjerg dat op 0-1 komt. Een mooi schot van de Fin Arkiomaa laat goalie Ian Meierdres kansloos. Nog geen halve minuut later ligt de puck weer in het net. Na enige onachtzaamheid in de Tilburgse defensie is het Colin Vock die hiervan profiteert: 0-2. De Tilburgers rechten hun rug en komen via een knappe shorthanded goal van Brock Montgomery terug in de wedstrijd.

In de achtervolging

De tweede periode lijkt het alsof Esbjerg het fysieke spel in de kleedkamer heeft achtergelaten. Er worden nog steeds straffen gepakt maar het oogt iets rustiger. Door een straf aan Deense zijde is het Tilburg dat via een power-play goal van Alexei Loginov op 2-2 komt. In de derde periode is het Esbjerg dat weer aan de leiding komt via forward Wejse. Lang genieten van deze voorsprong is er echter niet bij want de Captain aan Trappers zijde, Ivy van den Heuvel, maakt alweer snel gelijk. Halverwege de derde periode komen de Denen voor een vierde maal (!) op voorsprong. Na geklungel in de defensie bij Tilburg is het Marc Hagel die Ruud Leewesteijn (hij speelde de derde periode ipv Meierdres) verschalkt. Kan Tilburg het nog een keer opbrengen om weer een de gelijkmaker uit het vuur te slepen? Ja dat lukt! Met een man extra op het ijs vanwege een Empty Net is het met 55 seconden over op de klok over weer Ivy van den Heuvel die de Brabantse fans doet opspringen op de tribunes. De 4-4 is een feit en we gaan ons opmaken voor Overtime.

Lange shootout serie

De 3-on-3 Sudden Death Overtime levert voor beide ploegen niet op waardoor we een shootout krijgen. Hierin wordt er erg veel gemist aan beide kanten waardoor de wedstrijd lang duurt. Voor Tilburg is het Danny Stempher die de show steelt. De aanvaller weet driemaal de Esbjerg goalie te passeren. Helaas voor Tilburg kan de Deense ploeg ook shootouts nemen en trekt het aan het langste eind door de dertiende ronde te raken terwijl Boet van Gestel namens de Tilburgers mist.

Klaar voor het volgende seizoen?

Welk gevoel blijft hangen? De Trappers lieten zien tegen ploegen uit de DEL dat het echt goed kan ijshockeyen. En tegen de Denen kwam de ploeg tot viermaal toe knap terug van een achterstand. Tegelijkertijd werd er in de serie tweemaal verloren van een DEL2 ploeg (Bietigheim Steelers) en wist het de andere wedstrijden dus ook niet te winnen. Aan de selectie is niet veel veranderd. Het zal wel een interessant gegeven worden om te kijken of het vertrek van Parker Bowles op te vangen is. Tilburg kiest er bewust voor om geen tweede import te halen maar jeugd te laten doorschuiven. Is Tilburg Trappers klaar voor het nieuwe seizoen? Dat zien we vanaf 21 september, volgende week zijn er eerst nog twee oefenduels tegen Herne.

Nabeschouwing Trappers – Esbjerg:

Previous NHL Preview: New York Rangers begint helemaal opnieuw
Next CHL: Jyväskylä en München pakken shutout; Rouen de eerste overwinning