CHL: Jyväskylä en München pakken shutout; Rouen de eerste overwinning

Face-Off IJshockey CHL

De laatste wedstrijden van de CHL in speelronde vier zijn gespeeld. Wie hebben er nog kans, wie zijn er al zeker van de play-offs en wie zijn uitgespeeld? Onze Cor Machielsen praat jullie weer bij.

Rouen Dragons – Mountfield HK 2-0

In hun achtste CHL wedstrijd over twee seizoenen hebben de Dragons voor het eerst een wedstrijd gewonnen. En meteen met een shutout voor goalie Matija Pintarič, hij stopte alle 35 schoten. Jaroslav Pavelka de goalie van Mountfield hield ook zijn goal schoon tot minuut 39. Met nog 57 seconden te gaan in de tweede periode werd er gescoord vanuit een powerplay situatie. Nicolas Deschamps gaf een pass vanachter de goal en Michel Miklík knalde hoog binnen. Dan vroeg in de derde periode werd ook de tweede goal gescoord. Nicolas Ritz was de gelukkige, en Mountfield was niet meer bij machte om wat terug te doen.

Djurgården Stockholm – Storhamar Hamar 5-2

De Noren hadden haast duizend supporters mee op bezoek in Stockholm. Helaas mocht het ze niet baten. Ze kwamen nog wel op voorsprong. Patrick Thoresen schoot een rebound binnen voor de 0-1. Jacob Josefsson scoorde de gelijkmaker via een powerplay-goal. De Noren konden bijna twee minuten later weer de puck uit het net halen. Andreas Engqvist zette Stockholm op voorsprong.
Joel Johansson zette de teams weer op gelijke hoogte, maar nog voor het einde van de tweede periode werd er nog twee keer gescoord door de Zweden. Eerst was het Daniel Brodin, wederom vanuit een powerplay, Egqvist maakte even later zijn tweede. Brodin pakte ook zijn tweede goal mee met een empty netter en zorgde ervoor dat het team uit Stockholm in een zetel zit om de play-offs te halen.

Yunost Minsk – Red Bull ü 0-3

Danny aus den Birken pakte een mooie shutout tegen de Wit-Russen. Alle 22 schoten werden gestopt. In de eerste periode zette Trevor Parks de Duitsers al op voorsprong.
Opvallend was dat beide goalies ook een straf kregen, De Minsk-goalie Igor Burkin voor een schwalbe en Aus den Birken voor delaying the game. Beide powerplays werden zonder kleerscheuren doorgekomen.
Maximilian Kastner scoorde de 2-0. Een powerplay goal, vijf minuten voor tijd, van Patrick Hager maakte de eindstand compleet.

Kometa Brno – Eisbären Berlin 4-3

De Duitsers moesten winnen om nog enige kans te houden op de play-offs. Ze gingen goed van start met een 0-2 voorsprong binnen twaalf minuten. Sean Backman en James Sheppard maakten beide een goal. Brno gaf even een tandje bij en voor het einde van periode een was de stand alweer 2-2 door goals van Petr Holík en Martin Dočekal. In de tweede periode liepen de Duitsers tegen veel penalty’s aan en kwamen ze op achterstand door een goal van Peter Mueller. Berlijn knokte terug dankzij Jamison MacQueen, die aan het einde van de tweede periode voor de 3-3 zorgde. De Berlijnse goalie Marvin Cüpper ging geblesseerd van het veld en werd vervangen door Max Franzreb. Twee late penalty’s betekende voor Brno een kans om de wedstrijd in Tsjechisch voordeel te beslissen en dat gebeurde ook door een goal van Alexandre Mallet.

THOMAS SABO Ice Tigers – Kärpät Oulu 4-3

Werd de eerste wedstrijd tussen de Tigers en Oulu nog gekenmerkt met 171 penalty minuten, nu waren het er maar 34.  Kärpät begon goed met een powerplay goal vanaf de blauwe lijn door Shaun Heshka. Een paar minuten later was het Chris Brown die en wijd open net voor hem had zodat hij niet kon missen.
Een short handed goal van Mika Pyörälä en een van Lasse Kukkonen zette de Finnen met nog twintig minuten te gaan op een 1-3 voorsprong. Maar gesteund door 4.771 toeschouwers in de Arena Nürenberger kwamen de Tigers tot winst. Wederom een shorthanded goal van Brandon Segal (via video review) en twee van William Acton waarvan de tweede vijf minuten voor tijd zorgde voor euforie in Nürnberg.

Tappara Tampere – Oceláři Třinec 3-2 OT

Een overtime was nodig voor de Finnen om de overwinning veilig te stellen. Třinec pakte de eerste goal aan het begin van de tweede periode Erik Hrňa veranderde een schot van Milan Doudera van richting met een man meer. Tappara maakte gelijk halverwege de wedstrijd door Matti Järvinen.
Tampere kwam op voorsprong door een goal snel in het begin van de derde periode. Aleksi Elorinne schoot door een melee van spelers, de keeper was het zicht ontnomen en dat betekende de 2-1. Toch maakte Marek Viedenský nog gelijk zes minuten voor tijd in een 2-op-1 situatie.
Toen kwam het aan op de overtime en Valtteri Kemiläinen maakte geen fout na de mooie pass van Jan-Mikael Järvinen en haalde daarmee de overwinning voor de Finnen binnen.

JYP Jyväskylä – HC05 Banská Bystrica 6-0

Periode twee kostte Bystrica de kop. Na een vroege voorsprong binnen de twee minuten in de eerste periode door een goal van Jarkko Immonen tijdens een powerplay-situatie, werd er drie keer gescoord in de tweede door JYP. Jaako Jominen, David Tomášek en één van Éric Perrin vanuit wederom een powerplay. 4-0 na veertig minuten. En er kwamen nog twee powerplay goals bij. David Tomášek en Jani Tuppurainen haalden de trekker over.

HC Lugano – HC Pilsen 2-3

Pilsen was nog de enige ongeslagen ploeg in de CHL dit seizoen. En dat bleven ze. In de eerste periode hadden ze al twee goals gescoord. Beiden uit een powerplay. Milan Gulaš en David Stach waren de schutters.
Hoewel periode twee 41 penaltyminuten opleverde was de goal niet vanuit een man meer situatie. Lukáš Kaňák bracht Pilsen op 0-3.
De comeback van Lugano kwam wat te laat op gang. Gregory Hofman scoorde twee keer, de eerste na vijftig minuten door een powerplay en in de laatste minuut met een extra aanvaller maar het mocht niet meer baten.