BNL Preview : Vuurdoop voor Golden Sharks Mechelen


Golden Sharks Mechelen Face-Off IJshockey BeNe League

Face-Off neemt jou mee in de voorbeschouwingen op het komende BeNe League seizoen. Alle teams worden belicht aan de hand van het vorige seizoen, de selectie, de spelers om in de gaten te houden en natuurlijk een voorspelling. Réginald Delmarche laat zijn licht schijnen op Golden Sharks Mechelen

Afgelopen seizoen

Onder Coach Brani Remen miste Divisie 1-club Mechelen nipt de kwalificatie voor de halve finales voor de Belgische Beker. In de nationale competitie werd het voor de tweede keer op rij kampioen Divisie 1. Sterke jongens als Marek Ziarny, Martin Vachal, Olivier Bouchard, Kristof Van Looy en Jesse Raekelboom maakten makkelijk het verschil als ze hun individuele kwaliteiten uitspeelden of als team het tempo opdreven.

Golden Sharks Mechelen BeNe League IJshockey Face-Off
Foto: Kurt Tops

Aangetrokken en vertrokken

Als promovendus was het een must om de troepen te versterken en te verbreden. Met de komst van Jordan Steger, Timo Dewin, Paul & Jean Cornelis en Maxime Pellegrims leek men 5 flinke aanwinsten te pakken aan de Dijle. Daarenboven nog de komst van beloftevolle knapen als Rodney van Horrik, Branko Dijstelbloem en Brent Op de Beeck.

https://www.face-off.nl/2018/09/08/luiks-trio-neemt-alweer-afscheid-van-golden-sharks-mechelen/
Foto: Kurt Tops

Dit maakt dat kersvers coach Raekelboom, vorig jaar nog goed voor heel wat goals en assists op het ijs, ook wat alternatieven leek te hebben indien nodig. De beslissing van sterke Joris Peusens om te stoppen na 20 jaar ijshockey is jammer maar was aangekondigd. De voorbije dagen bleken de broers Cornelis zich echter niet meer te kunnen motiveren en een week na opstart van de trainingen, gaven de Luikse broers te kennen het niet meer te kunnen opbrengen. Einde verhaal reeds voor beiden.

Vooruitblik

We zijn benieuwd naar de evolutie van deze spelersgroep. Niet enkel de eerste lijn-namen, maar de ontwikkeling en doorzetting van eigen jongeren als Stefaan Swennen, Jente Wellens, Jakob Huyghe of Jano Vanderhulst zal een belangrijke factor zijn. De voorbije twee jaar werd quasi alles vlotjes gewonnen, vaak met monsterscores. Nu zal er elke wedstrijd, zeker in de BeNe League, 100% moeten gepresteerd worden. Daar zullen sommige spelers (opnieuw) aan moeten wennen en de omkadering zal hier correct mee moeten omgaan.

Keep an eye on

Maxime Pellegrims Sharks Mechelen
Foto: Robert Bos

Max Pellegrims heeft een door kwetsuren moeizaam seizoen achter de rug en zal zonder twijfel willen tonen dat ie nog steeds een levensgevaarlijke winger is.

Voorspelling:

Eerst is er natuurlijk de eigen, Belgische Bekercompetitie en daar mikken de Golden Sharks resoluut op een top-4 plek. In de BeNe League is het doel van de troepen van Jesse Raekelboom de play-offs halen. Indien langdurige kwetsuren uitblijven, overbodige schorsingen vermeden worden en de spelersgroep, zeker op defensief vlak, volledig ervoor blijft gaan, is dit een moeilijke, maar mogelijke kaart voor de ambitieuze nieuwkomer.

Previous Donny van Musscher stopt per direct met ijshockey
Next Vegas slaat met Canadiens-captain Max Pacioretty volgende megaslag